.

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

NIEUWSFLASH

Werelddag Handen Wassen: aandacht voor WaSH

Op 15 oktober, is het Werelddag Handen Wassen. Protos, Stichting Hubi & Vinciane en De Watergroep slaan de handen in elkaar om die dag aandacht te vragen voor het gebrek aan water, sanitaire voorzieningen en hygiëne in landen in ontwikkeling.website_banner

https://www.facebook.com/events/1099290256833811/

Werelddag Handen Wassen werd in 2008 in het leven geroepen. Deze dag wordt sindsdien jaarlijks ‘gevierd’: miljoenen mensen in landen in ontwikkeling worden gesensibiliseerd over het belang van handen wassen. En terecht, want handen wassen met zeep is de belangrijkste hygiënemaatregel om ziektes te voorkomen.  Jaarlijks sterven nog steeds meer dan een miljoen mensen aan een simpele ziekte als diarree – de meeste slachtoffers zijn jonger dan 5 jaar. Handen wassen met zeep reduceert de kans op diarree met de helft. Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Beleef een authentieke Afrikaanse trilogie met Davidsfonds cultuurreizen en Stichting Hubi & Vinciane

144bnincf034091bNetjes liggen ze naast elkaar genesteld aan de zuidkant van West-Afrika: Ghana, Togo en Benin. Prachtige landen met een adembenemende natuur en een rijke geschiedenis. De koningen die er eeuwen geleden heersten, maakten plaats voor kolonisten. Portugezen, Nederlanders, Engelsen: ze lieten allemaal een onuitwisbare stempel achter.  Ook om de slavenhandel, een trieste bladzijde uit de geschiedenis, kunt u niet heen. En natuurlijk kijkt u ook richting de toekomst. John Everaert en Seppe Deckers laten u kennismaken met o.m. verschillende projecten van Vredeseilanden en Hubi & Vincianne, een hospitaal, een boerderij en een weeshuis. Op twee weken tijd zult u drie nieuwe landen in uw hart sluiten! Alle info en boeken op Davidsfonds cultuurreizen.

Er is geen reactiemogelijkheid

Soja heeft in Benin de waarde van vlees

Enkele weken geleden zijn we met 5 KU Leuven studenten naar Benin afgereisd voor een Academics for Development project in samenwerking met de Belgische stichting Hubi & Vinciane. Ons doel is om de waardeketen van de sojaproductie te analyseren. Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Goed nieuws vanuit Antwerpen: steun aan project ‘malnutritie’

Sponsorlogo_PMSDe stad Antwerpen besliste begin juli een subsidie toe te kennen van 4.000 euro voor het project “Malnutritie” in Benin.

 

Er is geen reactiemogelijkheid
« Pagina 1, 2, 3 ... 17, »