Home

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

NIEUWSFLASH

EQUIDEC “Bijbenen voor Benin” – Terugblik op de Corrida

1612_equidec1_ez

Dank aan onze 170 lopers, aan alle supporters én helpers om alweer een geslaagde actie te maken van deze corrida. Je vindt ons foto album van de corrida op onze Facebook pagina ‘Foundation Hubi & Vinciane’.

Lees meer »

Music for life for Benin

Music for Life en de warmste week zijn warmste-weekterug! Deze maand willen we samen met jou zo veel mogelijk warmte naar Benin sturen. December staat in het teken van ons project ‘Equidec’ waarmee we een betere doorstroming van meisjes naar het middelbaar en technisch onderwijs ondersteunen.

Maak snel je actie aan voor Benin op: https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/stichting-hubi-en-vinciane

Het nieuwe DGD-programma Gezondheidszorg

1612_gezondeheidszorg_ezNa de plechtige ondertekening voor duurzame samenwerking op 16 juni 2015 werkt de Stichting nauw samen met zijn partners Memisa en Artsen zonder Vakantie en met LUMOS om de twee ziekenhuizen St Martin in Papané en St Jean de Dieu in Boko verder te versterken.

Op 26 juli werd het gezamenlijke DGD programma 2017-2021, opgesteld door Memisa en AzV, goedgekeurd door het Belgische ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Nu is het wachten of het gevraagde budget zal worden toegekend. De uitvoering van het programma zal worden opgevolgd door onze lokale partner in Benin, samen met de directie van de ziekenhuizen. Vanaf volgend jaar wordt gewerkt in vier sanitaire zones en de respectievelijke ‘zone’-ziekenhuizen; nieuw voor ons zijn Hôpital Sounon Séro de Nikki en l’Hôpital de Bembéréké. Lees meer »

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

1612_bijbenenvoorbenin_2016Heel wat sympathisanten nemen het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten en zo ook financieel te steunen. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd. Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 ... 21, »