.

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

NIEUWSFLASH

Cinquantenaire van Hôpital St Jean de Dieu, Boko – 50 jaar oud, 4 dagen feest !

201606_Boko_0722a_ez In 1966 werd door de bisschop van Parakou een klein medisch centrum opgericht voor de dorpelingen in de brousse. 50 jaar later is hôpital St Jean De Dieu uitgegroeid tot het referentieziekenhuis van de Sanitaire Zone Parakou-N’Dali. Voldoende reden voor een feest gespreid over 4 dagen met de vele trotse personeelsleden en enthousiaste genodigden uit de stad en de omringende dorpen. De directeur en zijn staf hebben ondanks het kleine budget een grote uitstraling gegeven aan dit gebeuren, met en voor iedereen!

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Benefietavond hartverwarmend succes

Met dank aan een zaal vol gulle gevers en een top panel

201606_Benefiet

 

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Interview met mevrouw Salamatou Kora Ponou,

201606_InterviewPrefetInterview met mevrouw Salamatou Kora Ponou, préfet van de departementen Borgou en Alibori, de regio waar onze Stichting actief is.

Deze sterke dame kon na haar universitaire studies via een beurs verder specialiseren in Canada. Haar hele carrière werkte ze in de administratie. Haar echtgenoot was prof filosofie en antropologie aan de universiteit van Cotonou. Samen hebben ze vier kinderen die ook allen universitair geschoold zijn.

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Lassakoorts ingedijkt dankzij snelle interventie

Begin dit jaar werd het hôpital St. Martin in Papané, een van de ziekenhuizen die door de Stichting Hubi & Vinciane wordt ondersteund, opgeschrikt door een uitbraak van Lassakoorts. Een patiënt en twee personeelsleden bezweken aan de uiterst besmettelijke virusziekte. Dankzij de snelle interventie van het personeel en de autoriteiten kon een epidemie voorkomen worden.

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid
« Pagina 1, 2, 3 ... 16 »