.

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

NIEUWSFLASH

Beleef een authentieke Afrikaanse trilogie met Davidsfonds cultuurreizen en Stichting Hubi & Vinciane

144bnincf034091bNetjes liggen ze naast elkaar genesteld aan de zuidkant van West-Afrika: Ghana, Togo en Benin. Prachtige landen met een adembenemende natuur en een rijke geschiedenis. De koningen die er eeuwen geleden heersten, maakten plaats voor kolonisten. Portugezen, Nederlanders, Engelsen: ze lieten allemaal een onuitwisbare stempel achter.  Ook om de slavenhandel, een trieste bladzijde uit de geschiedenis, kunt u niet heen. En natuurlijk kijkt u ook richting de toekomst. John Everaert en Seppe Deckers laten u kennismaken met o.m. verschillende projecten van Vredeseilanden en Hubi & Vincianne, een hospitaal, een boerderij en een weeshuis. Op twee weken tijd zult u drie nieuwe landen in uw hart sluiten! Alle info en boeken op Davidsfonds cultuurreizen.

Er is geen reactiemogelijkheid

Schoppen altijd troef

201610_schoppen_5026_ezEnkele fragmenten uit het Reisverslag Benin zomer 2015 – Peter Cristiaensen

Waarom in godsnaam op reis gaan naar een land dat weinigen weten liggen? Redenen genoeg. Om onze tienerdochters, voor ze uitvliegen, een beeld te geven van de wereld buiten Europa. Om ons eigen beeld over Afrika bij te stellen. Om te leren en proberen te begrijpen. Om solidair te zijn met een organisatie die de milieuproblematiek in Benin op de kaart probeert te zetten.

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Stage in Benin – Molouda El Marnissi

201610_stagebenin_levensboom_ezAls laatstejaars student bachelor verpleegkunde kregen medestudent Frederik en ik de opdracht het malnutritie project in Boko te helpen opstarten en de opgedane kennis te helpen introduceren in het ziekenhuis van Papané.
Het beeld van een mooi babymeisje, 6 maanden en slechts 2,8 kg die ondanks alle zorgen de dag van aankomst is gestorven bleef me dagen achtervolgen. Elke dag sterven hier mensen aan ondervoeding, bacteriële infecties en andere ziekten of complicaties.

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Het Hubi&Vinciane ‘Landbouwprogramma Nieuwe Dimensie’ in volle actie

201610_landbouwprogramma_rallath_ezHet landbouwprogramma van de Stichting Hubi&Vinciane in de streek van Parakou kwam er op vraag van de ziekenhuizen die een duurzame oplossing zochten voor het probleem van chronische kwalitatieve ondervoeding van de kinderen. De bedoeling van het programma is om met geiten op stal dierlijke proteïnen in vorm van melk, vlees en kaas te produceren. Op die wijze komt er een synergie tussen gezondheidszorg en landbouw, een belangrijke troef voor de toekomst, in eerste plaats voor de kinderen die bovendien ook beter gaan presteren op school en uiteindelijke betere kansen krijgen in het leven.

Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid
« Pagina 1, 2, 3 ... 19 »