Home

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

NIEUWSFLASH

Volg het werkbezoek van dag tot dag

Sinds 23 april zijn gedelegeerd bestuurder Pascale Van Assche en Hilde Coremans, lid van de raad van bestuur in Benin op werkbezoek. Je kan hun drukke agenda volgen via Facebook
.

Malnutritie in Afrika

Hongersnood bedreigt de mensheid. Vandaag lijden in Afrika 220 miljoen mensen onder voedseltekort. Kinderen en zwangere vrouwen zijn het kwetsbaarst. Malnutritie bij kinderen herkennen is niet eenvoudig. Acute ondervoeding is goed zichtbaar door ondermaats gewicht tegenover lengte. Bij chronische ondervoeding loopt de lengte achter op de leeftijd.

Om die toestand te herkennen, moet je alle waarden systematisch onderzoeken in functie van de leeftijd. Op het terrein gebruiken we het meten van de bovenarmomtrek van kinderen (1-5 jaar) als indicator van de voedingstoestand.

 

Lees meer »

Project Malnutritie

Sinds 2014 is de Stichting gestart met een project om ondervoeding in de regios van Tchaourou en Parakou-N’dali aan te pakken. Eerst werd een protocol uitgewerkt. Op basis daarvan werkt een multidisciplinair team van onze ziekenhuizen samen met de coördinerende arts van de Zones. Lees meer »

We geven het woord aan Euloge, getrouwd en vader van drie, onze coördinator ter plaatse

Papanédorp waar ik geboren ben op 25 augustus 1981 ligt in het departement Borgou in Benin. Met mijn einddiploma secundair onderwijs op zak heb ik me in 2001 kunnen inschrijven aan de universiteit van Parakou aan de faculteit Economische wetenschappen waar ik vervolgens m’n hoger diploma heb behaald in Financiën en Boekhouden. Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 ... 23 »