.

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

NIEUWSFLASH

Fundraising evenement door Rotary Tienen

rotary

Zondag 11 september vanaf 10.30u: 2de editie fundraisingevent ‘POULET BICYCLETTE’ door Rotary Tienen
Inschrijven via http://www.rotarysteuntbenin.be – niet te missen!

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Goed nieuws vanuit Antwerpen: steun aan project ‘malnutritie’

Sponsorlogo_PMSDe stad Antwerpen besliste begin juli een subsidie toe te kennen van 4.000 euro voor het project “Malnutritie” in Benin.

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Verbetering van de watervoorziening in Ferme de Sokounon dankzij Provincie Vlaams -Brabant

SAM_1892

De provincie Vlaams-Brabant heeft een subsidie van 20.000 euro goedgekeurd voor een project van de Stichting samen met partner Humasol voor de verbetering van de watervoorziening in de Ferme de Sokounon. De Ferme de Sokounon is een opleidingscentrum voor lokale boeren, gelegen in het dorp Sokounon en lokale partner van de Stichting voor het landbouwprogramma. Vanuit de lokale behoefte aan een verbeterd waterbeheer is het project ontstaan voor het opzetten van een irrigatiesysteem op basis van zonne-energie om de akkerbouw, de moestuinen en veeteelt te optimaliseren. Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid

Provincie West-Vlaanderen steunt Stichting Hubi & Vinciane

Verspreid over verschillende jaren, heeft de provincie West-Vlaanderen toezegging gedaan om 39.000 euro te schenken voor het project ‘Gardes Malades’.

IMG_1461 gifIn de meeste Afrikaanse ziekenhuizen, worden de patiënten vergezeld van enkele familieleden: de “Garde Malades”. Zij moeten meekomen om de patiënt te voeden en te wassen, aangezien de verpleegkundigen enkel de medische en paramedische zorgen toedienen. Hierdoor is er een ‘klein dorp’ van gemiddeld 200-250 mensen op de ziekenhuissite met vele familieleden die er enkele dagen tot weken verblijven. Lees meer »

Er is geen reactiemogelijkheid
« Pagina 1, 2, 3 ... 17 »