Antoinette stelt zich voor

Geboren in Tchaourou in 1979, heb ik bij een adoptiefamilie geleefd in Parakou omwille van de moeilijke omstandigheden waarin mijn eigen familie leefde.

Met mijn diploma BAC 4 (bachelordiploma) kon ik eerst aan het werk bij een instelling die microkredieten verleende, vervolgens bij een organisatie van internationale ontwikkelingssamenwerking (GIZ) in het segment van betere behuizing (leefomstandigheden). Bij de Stichting, SHV, m’n derde werkgever, ben ik als adjunct-coördinator vooral bezig met onderwijs en opleiding.

Samen met m’n medewerker zorg ik voor alle acties op ons terrein : de coördinatie, de opvolging en de evaluatie. Vandaag, donderdag, bezoek ik onze scholen in de gemeente Tchaourou. We hebben daar 7 lagere schooltjes en 2 secundaire. De dagen voordien heb ik de hele planning uitgeschreven en met m’n medewerker besproken alvorens de scholen te contacteren om een afspraak te maken met de verantwoordelijken.

Ondanks de slechte baan waardoor we 2 uur onderweg zijn, bied ik me om 9u reeds aan in Kassouala-Tchaourou. Na de gebruikelijke begroeting met de verantwoordelijken, bezoek ik elke klas en elk lokaal om me te vergewissen van de activiteiten en van het gebruik van de middelen die we hen ter beschikking hebben gesteld. Nadien volgt een gesprek met de verantwoordelijken waarbij ik hen, waar nodig, wijs op tekortkomingen en hen feliciteer en aanmoedig met de goede zaken. In totaal duurt zo’n bezoek 1u45. Vandaag doe ik er 2 in de voormiddag en 2 in de namiddag. Tijdens de middagpauze neem ik ook even contact op met m’n medewerker. Zo blijven we permanent op de hoogte van de gebeurtenissen.

Tegen 19u zit de zware dagtaak erop en kom ik behoorlijk vermoeid thuis.