Bruno Boni BIAOU, Secrétaire Comptable, aan het woord

In 1992 ben ik geboren in Ivoorkust. Als kleuter verhuisden we naar Savé in Benin. Mijn middelbare school volgde ik op het college van Parakou waar ik in 2012 mijn baccalaureaat haalde. Vervolgens haalde ik een Licentie Financiën en Boekhouden op de Universiteit van Parakou. Een stage op de financiële dienst van een Medisch Centrum was een springplank om nadien werk te vinden bij BTP (Bâtiments Travail Public) als assistent boekhouder.

Sinds 2016 werk ik bij Stichting Hubi & Vinciane ter ondersteuning van het secretariaat en de afdeling financiën. Ik kwam tercht in een heel geëngageerd team en ik ben fier dat ik er kan werken als ‘Secrétaire Comptable’.

Deze vrijdag kom ik vroeg op kantoor om de activiteiten van de week goed te kunnen afronden. Eerst lees ik de mails om alle vragen van de coördinator en van onze partners te kunnen behandelen. Vervolgens zet ik me ik aan de kostprijsberekening voor de ziekenhuistuin. Ik heb alle offertes verzameld en samen met het team bekijken we zorgvuldig alle elementen en vergelijken deze met het aanbod van de leveranciers. Ik maak een gedetailleerd rapport op van onze analyse en contacteer daarna de leverancier met wie we zullen samenwerken.

Tijd voor het middagmaal.

‘s Namiddag werk ik aan de voorbereidingen en de betaling van het project met meisjes in de verschillende colleges; via de beurs betalen we voor hun ontbijt. Ik stel de cheque op, vraag aan de coördinatoren deze te ondertekenen en haal dan het geld op in de bank. Conform met onze interne procedure, lees ik het rapport van onze wekelijkse vergadering op maandag nog eens na en check alle acties die moeten worden opgevolgd. Alle medewerkers krijgen een kopie zodat iedereen zijn taken kent. Met een tevreden gevoel kan ik de week afronden en wens ik iedereen een fijn weekend toe.