Stichting Hubi & Vinciane

Hubi & Vinciane

De Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening. De Stichting is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, (geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané) en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

De droom van dit koppel: een betere wereld voor iedereen!
Zo bereiken de projecten vandaag bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5 000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen. 96% van alle fondsen gaat rechtstreeks naar Benin. Dit is allemaal te danken aan onze talrijke sympathisanten en partners zowel in Benin als in België.

Spreekt engagement, partnership, duurzaamheid en vooruitgang voor iedereen je aan?
Dan kan jij het verschil maken: als sympathisant, vrijwilliger of misschien zelfs als initiatiefnemer voor een partnership met je bedrijf, serviceclub of school.

Samen voor een beter Benin!


Nieuwsberichten


Afrikaanse “Dagelijkse kost” in Museum M.

Donderdagavond 9/5 lanceerde de Stichting Hubi&Vinciane (SHV) samen met de VZW Djapo de campagne “Voeding anders bekeken” in Museum M.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Afrikaanse “Dagelijkse kost” in Museum M.

Universiteitsbeurzen voor Beninse jongeren – Summer School – Materialise

Het initiatief van ‘universiteitsbeurzen voor Beninse jongeren’ van Materialise is gestart in 2012: elk jaar tijdens de zomervakantie werkt een team van Materialise gedurende één maand samen met 20 leerlingen uit de colleges van Tchaourou.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Universiteitsbeurzen voor Beninse jongeren – Summer School – Materialise

Voeding anders bekeken – M-Museum – Leuven – 9 mei 2019

Donderdag, 9 Mei 2019 In het kader van het Afrika Film Festival en ter gelegenheid van de lancering van ‘Voeding anders bekeken’ nodigt de Stichting u graag uit voor een exclusieve avond met debat en kortfilms: “Wat kan je leren Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Voeding anders bekeken – M-Museum – Leuven – 9 mei 2019

Morelle CAPOCHICHI – gynaecologe

Ik ben 43 jaar oud, echtgenote van Tchassaman en moeder van 5 kinderen, waarvan 1 jongen van 17 jaar en vier meisjes. Na mijn humaniora in 1998 te Bohicon, ben ik verder gaan studeren met een beurs van de staat Lees meer »

Posted in Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Morelle CAPOCHICHI – gynaecologe

Fotodagboek – Opnames van ‘Plat du Jour’ à la Béninoise

In november trok ik samen met Ann en Evy, 2 geëngageerde professionals, naar Benin voor de opnames van ‘Plat du Jour’, korte filmpjes waarbij Beninse vrouwen tonen hoe ze een maaltijd bereiden. Deze zullen gebruikt worden voor opleidingsmodules over Gezonde Lees meer »

Posted in Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Fotodagboek – Opnames van ‘Plat du Jour’ à la Béninoise

SHV te gast in het Sint Andreas Instituut in Brugge

In het kader van hun Mondiale Dag kregen Paul en Muriel de kans om de Stichting voor te stellen aan de 6de jaars van het Sint Andreas Instituut in Brugge.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor SHV te gast in het Sint Andreas Instituut in Brugge

‘Grembergen voor Benin’ bakte pannenkoeken op de kerstmarkt van Zele op 16 december.

De opbrengst van deze actie moet dienen voor de vernieuwing van het sanitair blok in het ziekenhuis van Papané. Op 8 februari vliegt Grembergen voor Benin weer in de kookpotten voor een spaghetti-avond ten gunste van hetzelfde doel. In samenwerking Lees meer »

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor ‘Grembergen voor Benin’ bakte pannenkoeken op de kerstmarkt van Zele op 16 december.

De SHV heeft boekenpakketten aan 4 secundaire scholen geschonken in het kader van hun schoolprogramma

De schenking van grote boekenpaketten op 31 oktober 2018 aan vier colleges kadert in het scholenprogramma van de stichting en dient voor de inrichting van bibliotheken. Het betreft de secundaire scholen van Kassouala en Papanè gelegen in de gemeente Tchaourou Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor De SHV heeft boekenpakketten aan 4 secundaire scholen geschonken in het kader van hun schoolprogramma

Benin in St Pietercollege Leuven

In de herfstvakantie reisden vier leerlingen en 2 leerkrachten van onze school als ambassadeurs mee met de verantwoordelijken van de Stichting naar Benin, om hun projecten te bezoeken en mee te beleven.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Benin in St Pietercollege Leuven

De Eeuw van de Vrouw – initiatieven in Benin

De Belgische ontwikkelingssamenwerking met de bevoegde minister Alexander De Croo richt zich de afgelopen jaren alsmaar meer op West-Afrika, met ook onder meer Guinée-Conakry, Burkina Faso en ook Benin.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor De Eeuw van de Vrouw – initiatieven in Benin