Stichting Hubi & Vinciane

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

Met de steun van vele sympathisanten en partners in Benin én België wil de Stichting op een duurzame manier werken aan de droom van dit jonge koppel: een betere wereld voor iedereen. Zo bereiken de projecten vandaag bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5 000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen.
Omdat de Stichting uitsluitend met vrijwilligers werkt, gaat 96% van alle fondsen rechtstreeks naar Benin. Steun komt van particulieren, serviceclubs, scholen, organisaties en bedrijven. Samen werken we aan een droom met Benin. Als engagement, partnership, duurzaamheid en vooruitgang voor iedereen je aanspreekt, kan jij mee het verschil maken: als sympathisant, vrijwilliger of misschien zelfs als initiatiefnemer voor een partnership met je bedrijf, serviceclub of school.

Ontdek in deze website alle mogelijke vormen van samenwerking met onze Stichting want engagement realiseert dromen en daar gaan we samen voor!


Nieuwsberichten


In de pers : La fondation Hubi & Vinciane fait don d’ouvrages à plusieurs collèges

Le college d’enseignement général de Boko a servi de cadre à la cérémonie de remise officielle de don d’ouvrages scolaires à quatre etablissements secondaires dans le département du Borgou.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor In de pers : La fondation Hubi & Vinciane fait don d’ouvrages à plusieurs collèges

Loop op zondag 30 december mee in de Corrida te Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Het wordt stilaan een traditie, ook dit jaar kan je weer deelnemen aan de Eindejaarscorrida in Leuven en tegelijkertijd de activiteiten van de Stichting Hubi & Vinciane financieel ondersteunen. De Stichting Hubi & Vinciane biedt aan de lopers de motiverende Lees meer »

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Loop op zondag 30 december mee in de Corrida te Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Sint Pieters College for Benin

‘Wij’ zijn Simon, Janne, Loes & Hadewych. Drie meisjes, één jongen. Één vijfde, drie zesdes. Enthousiast, geïnteresseerd en geëngageerd. Wij hebben zin in avontuur en actie(s)! Onder de vleugels van mevr. Schalk en mevr. Carlens trekken we er op uit Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Sint Pieters College for Benin

Het Sint-Ursula-Instituut van Onze-Lieve-Vrouw-Waver stapt solidair.

Op vrijdagnamiddag 26 oktober werd een afvaardiging van de Stichting Hubi & Vinciane ontvangen in de mooiste school van Vlaanderen, een parel van de Art Nouveau : het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Het Sint-Ursula-Instituut van Onze-Lieve-Vrouw-Waver stapt solidair.

Nieuwe container met goederen voor onze projecten in Benin

Op maandag 24 september werd een nieuwe container geladen met goederen voor onze projecten in Benin. Bedankt, Wereldmissiehulp, voor de professionele logistieke en financiële hulp! Fijn dat we altijd op jullie professionalisme en engagement kunnen rekenen.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe container met goederen voor onze projecten in Benin

Ziekenhuishygiëne

Tussen 9-15 juni bezocht Prof. Dr. Jan Jacobs de 2 partnerziekenhuizen van de Stichting. Hierbij enkele elementen die aan bod kwamen tijdens zijn bezoek aan het hôpital St Martin, Papané.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Ziekenhuishygiëne

Koningen van Benin

Benin is een West Afrikaanse republiek met ongeveer 10,7 mio. inwoners. Het was voordien en tot eind 19e eeuw een koninkrijk dat vervolgens door Franse verovering een kolonie werd. Sinds 1960, toen het land onafhankelijk werd van Frankrijk, staat er Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Koningen van Benin

Mijn naam is SIDI Imourou Bougnon

Afkomstig van de Makararou, één van de 5 dynastieën van het Koninkrijk van Nikki, word ik beschouwd als één van de hoogwaardigheidsbekleders van onze dynastie. Mijn naam is SIDI Imourou Bougnon, SIDI Samadou volgens het burgerwetboek. Sinds november 2015 ben Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Mijn naam is SIDI Imourou Bougnon

Fotodagboek – Jongeren op werkvakantie in Benin

De voorbije zomer bezochten 30 jongeren onze partners in Benin; een groep jongeren uit de gemeente Marcheen-Famenne had het plan opgevat een uitwisseling te realiseren met Beninse jongeren van de gemeente Tchaourou. We spraken enkele projecten af in het ziekenhuis Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Fotodagboek – Jongeren op werkvakantie in Benin

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

• Een waterput met de steun van Provincie Antwerpen • Netwerkevent van de Stad Leuven15 Juni • Soroptimisten club LEUVEN organiseert een Tennistornooi en Petanquewedstrijd

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Stichting Hubi & Vinciane in de kijker