Home

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

NIEUWSFLASH

Jongerenwerking

Vorig jaar hebben we met enkele jongeren onze krachten gebundeld en samen de jongerengroep stichting Hubi&Vinciane gevormd. In onze groep zetelen een 15-tal 20-tot-30-jarigen die ieder kwartaal samenkomen.
Het doel van deze jongerengroep is om met een frisse kijk verschillende, nieuwe initiatieven voor Hubi&Vinciane te bedenken en uit te voeren. Lees meer »

Een nieuw gezondheidsprogramma voor Benin (2017-2021), een werk van lange adem (met veel afkortingen)

Alle Belgische Actoren van de Niet-Gouvernementele Samenwerking (ANGS) hebben in 2015 gewerkt aan een Gemeenschappelijke Contextanalyse (GCA) en in 2016 aan een Gemeenschappelijk Strategisch Kader (GSK). Memisa coördineerde het gemeenschappelijk strategisch doel Gezondheid. Op basis van de besluiten heeft het Ministerie van ontwikkelingssamenwerking (DGD) de diverse programma’s die werden ingediend door de ANGS’en beoordeeld. Bij de beoordeling werd bijzondere aandacht besteed aan mogelijkheden van synergie en complementariteit tussen Belgische actoren in Benin. Lees meer »

Ik heet OROU-GUIDOU Aïda, ik ben een pediater van 32 jaar.

Na m’n baccalaureaat ben ik geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Abomey-Calavi.
Na elf jaar studie behaalde ik mijn diploma van arts, specialisatie pediatrie.
M’n eerste job als pediater was in een privekliniek waar ik tien maanden heb gewerkt. Lees meer »

Stad Leuven investeert in projecten met bijzondere aandacht voor kansen voor vrouwen

De stad Leuven gaat samenwerken met de organisaties Congodorpen, Stichting Hubi & Vinciane en Vredeseilanden (Rikolto). De samenwerkingen zijn het gevolg van een nieuw toelagereglement binnen de Noord-Zuidwerking van de stad Leuven. Op deze manier wil het stadsbestuur bijdragen aan meer internationale rechtvaardigheid en gelijkheid, vanuit een internationale solidariteit en verbondenheid met de rest van de wereld. Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 ... 30, »