Stichting Hubi & Vinciane

Hubi & Vinciane

De Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening. De Stichting is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, (geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané) en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

De droom van dit koppel: een betere wereld voor iedereen!
Zo bereiken de projecten vandaag bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5 000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen. 96% van alle fondsen gaat rechtstreeks naar Benin. Dit is allemaal te danken aan onze talrijke sympathisanten en partners zowel in Benin als in België.

Spreekt engagement, partnership, duurzaamheid en vooruitgang voor iedereen je aan?
Dan kan jij het verschil maken: als sympathisant, vrijwilliger of misschien zelfs als initiatiefnemer voor een partnership met je bedrijf, serviceclub of school.

Samen voor een beter Benin!


Nieuwsberichten


SHV te gast in het Sint Andreas Instituut in Brugge

In het kader van hun Mondiale Dag kregen Paul en Muriel de kans om de Stichting voor te stellen aan de 6de jaars van het Sint Andreas Instituut in Brugge.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor SHV te gast in het Sint Andreas Instituut in Brugge

De SHV heeft boekenpakketten aan 4 secundaire scholen geschonken in het kader van hun schoolprogramma

De schenking van grote boekenpaketten op 31 oktober 2018 aan vier colleges kadert in het scholenprogramma van de stichting en dient voor de inrichting van bibliotheken. Het betreft de secundaire scholen van Kassouala en Papanè gelegen in de gemeente Tchaourou Lees meer »

Posted in Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor De SHV heeft boekenpakketten aan 4 secundaire scholen geschonken in het kader van hun schoolprogramma

Benin in St Pietercollege Leuven

In de herfstvakantie reisden vier leerlingen en 2 leerkrachten van onze school als ambassadeurs mee met de verantwoordelijken van de Stichting naar Benin, om hun projecten te bezoeken en mee te beleven.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Benin in St Pietercollege Leuven

De Eeuw van de Vrouw – initiatieven in Benin

De Belgische ontwikkelingssamenwerking met de bevoegde minister Alexander De Croo richt zich de afgelopen jaren alsmaar meer op West-Afrika, met ook onder meer Guinée-Conakry, Burkina Faso en ook Benin.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor De Eeuw van de Vrouw – initiatieven in Benin

Corrida van Leuven – Kathleen Cools

De eindejaarscorrida door het historische centrum van Leuven is een begrip geworden in het hele land, en deze 21ste editie werd dan ook opnieuw een groot succes, ook voor Hubi & Vinciane.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Corrida van Leuven – Kathleen Cools

Hubi & Vinciane loopt mee in de Corrida van Leuven

Ook dit jaar nam Stichting Hubi & Vinciane deel aan de Corrida van Leuven. Na de ontvangst en groepsfoto, samen met ambassadrice Kathleen Cools, liepen meer dan 240 lopers een parkoers van 4, 8 of 12 km door de straten Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Hubi & Vinciane loopt mee in de Corrida van Leuven

Kerstfeestje van ons team in Parakou.

Zaterdag 22 december in Parakou. Een speciale dag voor de medewerkers van de Stichting. De kerstman komt langs op kantoor om de kinderen van het personeel te groeten!

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Kerstfeestje van ons team in Parakou.

‘Grembergen voor Benin’ stond op de kerstmarkt in Zele.

Het team van ‘Grembergen voor Benin’ stond afgelopen weekend op de kerstmarkt in Zele met een prachtig versierde stand. Ze verkochten er pannenkoeken ten voordele van de projecten van de Stichting. Dank jullie wel, Jan en Catherine !!!     

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor ‘Grembergen voor Benin’ stond op de kerstmarkt in Zele.

Verkoop van Totebags tijdens de warmste week

De jongerengroep heeft in het kader van de warmste week van Studio Brussel totebags en kussenslopen voor Benin verkocht. Voor twee weekends in december zetten ze een verkoopsstand op aan het Martelarenplein of aan de markt in Heverlee om deze Lees meer »

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Verkoop van Totebags tijdens de warmste week

SPC voor Benin – Solidariteitsacties in het Sint-Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Vier leerlingen (Hadewych, Janne, Loes en Simon) en twee leerkrachten (May en Katrien) van het SPC uit Leuven waren in de herfstvakantie in Benin en maakten er kennis met de activiteiten van de Stichting in de regio van Parakou. De Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor SPC voor Benin – Solidariteitsacties in het Sint-Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane