Home

WELKOM

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche Lees meer »

NIEUWSFLASH

Nieuwe projecten op zoek naar jonge peters en meters

Dit jaar vieren we met onze vele vrijwilligers en donateurs “35 jaar werken aan een droom met Benin” en grijpen deze verjaardag aan om twee nieuwe peterschapsprojecten op te starten: een project gekoppeld aan het programma met de Beninese lagere scholen en een project ondernemerschap voor jonge vrouwen. Lees meer »

35 jaar geleden – het ziekenhuis St Martin in Papané

 

Na het vliegtuigongeval op 16 november 1981, waarbij de ziekenhuisdokter Hubert Adriaens en Vinciane Van Assche om het leven kwamen, stopte abrupt alle activiteit in het brousseziekenhuis van Papané. Het personeel bleef verweesd achter.

De ouders Adriaens en Van Assche beslisten een Stichting in het leven te roepen om te proberen het ziekenhuis herop te bouwen. In eerste instantie kwamen alle middelen van giften van familie en vrienden. Zo kon het salaris van enkele hulpverpleegsters betaald worden, vrouwen uit het dorp die Hubi had opgeleid en werden eerste stappen gezet om het ziekenhuis terug functioneel te krijgen.

Lees meer »

Bruno Boni BIAOU, Secrétaire Comptable, aan het woord

In 1992 ben ik geboren in Ivoorkust. Als kleuter verhuisden we naar Savé in Benin. Mijn middelbare school volgde ik op het college van Parakou waar ik in 2012 mijn baccalaureaat haalde. Vervolgens haalde ik een Licentie Financiën en Boekhouden op de Universiteit van Parakou. Een stage op de financiële dienst van een Medisch Centrum was een springplank om nadien werk te vinden bij BTP (Bâtiments Travail Public) als assistent boekhouder.

Sinds 2016 werk ik bij Stichting Hubi & Vinciane ter ondersteuning van het secretariaat en de afdeling financiën. Ik kwam tercht in een heel geëngageerd team en ik ben fier dat ik er kan werken als ‘Secrétaire Comptable’.

Lees meer »

Fotodagboek Missie april 2017

De opzet van deze missie was zeer divers,

  • met de ateliers voor de lancering van de nieuwe 5-jarenprogramma’s Gezondheid en Landbouw.
  • Opvolgen van eigen projecten, onder de gezamenlijke noemer van Malnutritie
  • Optimaliseren van de contacten met de nieuwe regering en autoriteiten in Parakou-Borgou
  • Overkoeplend overleg met alle lokale partners en autoriteiten in de regio Borgou tijdens een Stakeholdersmeeting in Parakou, gekoppeld aan de voorbereiding van het feest “35 jaar SHV in Benin”
  • Evaluatie van het lokale SHV team ; het functioneren en de arbeidsomstandigheden

Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 ... 24 »