Stichting Hubi & Vinciane

Hubi & Vinciane

De Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening. De Stichting is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, (geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané) en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

De droom van dit koppel: een betere wereld voor iedereen!
Zo bereiken de projecten vandaag bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5 000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen. 96% van alle fondsen gaat rechtstreeks naar Benin. Dit is allemaal te danken aan onze talrijke sympathisanten en partners zowel in Benin als in België.

Spreekt engagement, partnership, duurzaamheid en vooruitgang voor iedereen je aan?
Dan kan jij het verschil maken: als sympathisant, vrijwilliger of misschien zelfs als initiatiefnemer voor een partnership met je bedrijf, serviceclub of school.

Samen voor een beter Benin!


Nieuwsberichten


Hubi & Vinciane loopt mee in de Corrida van Leuven

Ook dit jaar nam Stichting Hubi & Vinciane deel aan de Corrida van Leuven. Na de ontvangst en groepsfoto, samen met ambassadrice Kathleen Cools, liepen meer dan 240 lopers een parkoers van 4, 8 of 12 km door de straten Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Hubi & Vinciane loopt mee in de Corrida van Leuven

Kerstfeestje van ons team in Parakou.

Zaterdag 22 december in Parakou. Een speciale dag voor de medewerkers van de Stichting. De kerstman komt langs op kantoor om de kinderen van het personeel te groeten!

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Kerstfeestje van ons team in Parakou.

‘Grembergen voor Benin’ stond op de kerstmarkt in Zele.

Het team van ‘Grembergen voor Benin’ stond afgelopen weekend op de kerstmarkt in Zele met een prachtig versierde stand. Ze verkochten er pannenkoeken ten voordele van de projecten van de Stichting. Dank jullie wel, Jan en Catherine !!!     

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor ‘Grembergen voor Benin’ stond op de kerstmarkt in Zele.

Verkoop van Totebags tijdens de warmste week

De jongerengroep heeft in het kader van de warmste week van Studio Brussel totebags en kussenslopen voor Benin verkocht. Voor twee weekends in december zetten ze een verkoopsstand op aan het Martelarenplein of aan de markt in Heverlee om deze Lees meer »

Posted in Evenementen, Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Verkoop van Totebags tijdens de warmste week

SPC voor Benin – Solidariteitsacties in het Sint-Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Vier leerlingen (Hadewych, Janne, Loes en Simon) en twee leerkrachten (May en Katrien) van het SPC uit Leuven waren in de herfstvakantie in Benin en maakten er kennis met de activiteiten van de Stichting in de regio van Parakou. De Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor SPC voor Benin – Solidariteitsacties in het Sint-Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Eén jaar later

Eén jaar geleden op 27 oktober 2017 vertrokken wij – Patje, Myriam, Nadine, Sabine, Patti, Michael, Fabienne, Jo, Peter, Willy en Ann -, naar Benin om de projecten van stichting H&V te bezoeken en om mee haar 35ste verjaardag te Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Eén jaar later

Mijn naam is Marcienne Houenou

Ik kom uit een bescheiden gezin van 4 kinderen, ik heb 2 broers en een zus. Op het college volgde ik Boekhouding en nadien haalde ik mijn universitaire diploma in Accountancy, optie ziekenhuismanagement. Mijn ouders hebben me altijd aangespoord om Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Mijn naam is Marcienne Houenou

Fotodagboek – Werkbezoek van Prof. Rony Swennen en Prof. Seppe Deckers

Einde augustus brachten Prof. Dr. Ir. Rony Swennen – wereldvermaard specialist in bananenteelt – en Prof. Em. Dr. Ir. Seppe Deckers – bodemkundige met een jarenlange Afrika-ervaring en lid van de Raad van Bestuur van de Stichting – een werkbezoek Lees meer »

Posted in Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Fotodagboek – Werkbezoek van Prof. Rony Swennen en Prof. Seppe Deckers

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

• Grembergen voor Benin • Kathleen Stifkens organiseerde op 8 december een tennistoernooi ten gunste van de Stichting. • Het ‘Stichting Hubi & Vinciane-quiz team’ speelde op 10 november de 11.11.11-quiz • Op 26 oktober hielden de scholieren van het Lees meer »

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

In de pers : La fondation Hubi & Vinciane fait don d’ouvrages à plusieurs collèges

Le college d’enseignement général de Boko a servi de cadre à la cérémonie de remise officielle de don d’ouvrages scolaires à quatre etablissements secondaires dans le département du Borgou.

Posted in Nieuws, Nieuwsflash | Reacties uitgeschakeld voor In de pers : La fondation Hubi & Vinciane fait don d’ouvrages à plusieurs collèges