Terugblik op acties in Belgie

Acties in België ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane

Oproep: organiseert u binnenkort een evenement en wenst u (een deel van) de opbrengst te schenken aan de Stichting Hubi & Vinciane, contacteer pascale@hubi-vinciane.be. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

Hoe een afscheid toch iets mooi kan betekenen

We ontvingen giften  n.a.v. het overlijden van mevrouw Marie-Thérèse D’hont-Dewever, sympathisante van het eerste uur. Het was omwille van haar persoonlijke, mooie ervaring in Benin dat zij haar kinderen vroeg de Stichting te vernoemen, de dag dat ze er niet meer zou zijn. En ook nog run for Benin waar editie 2017 flink van start is gegaan. Onze oprechte deelneming.

Netwerkevenement Leuvens Netwerk Noord-Zuid

Stichting Hubi & Vinciane nam samen met 70 anderen deel aan het netwerkevenement, dat de stad Leuven en de Leuvense Derdewereldraad organiseerden.

De deelnemers maakten kennis met de nieuwe website van het Leuvens Netwerk Noord-Zuid, gingen vanuit hun lokale werking aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, waren getuige van het engagement dat het Leuvense stadsbestuur aangaat voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, en legden contacten met de andere aanwezige Noord-Zuidactoren en met de thematische werkingen.

Lieve Dufoer deelde haar verjaardagstaart met de Stichting

Lieve Dufoer, dochter van Herman Dufoer, een schoolkameraad van Piet en sympathisant van het eerste uur, deelde haar verjaardagstaart met de Stichting .

Later op het jaar volgt een schilderijenverkoop ten gunste van de Stichting. De schilderijen zijn van de hand van de overleden echtgenote/mama.

Corrida : december 2016

Opnieuw liepen zo’n 170  lopers ten voordele van het project Equidec en zamelden samen meer dan 4.000 euro in.

Je vindt ons foto album van de corrida op onze Facebook pagina ‘Foundation Hubi & Vinciane’.

Music for life – december 2016

Tijdens de tractor kerstlichtparade in Werchter hielden Fran en Christof een jeneverbar open op hun oprit. Vele buren en vrienden kwamen genieten van een opwarmertje en 120 toeterende en verlichte tractoren. Voorlopig ontvingen we reeds 350 euro van Music for Life – meer volgt bij de verdeling van de totale ontvangsten.

Music for life for Benin

Music for Life en de warmste week zijn warmste-weekterug! Deze maand willen we samen met jou zo veel mogelijk warmte naar Benin sturen. December staat in het teken van ons project ‘Equidec’ waarmee we een betere doorstroming van meisjes naar het middelbaar en technisch onderwijs ondersteunen.

Maak snel je actie aan voor Benin op: https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/stichting-hubi-en-vinciane

Werelddag Handen Wassen: aandacht voor WaSH

Op 15 oktober, is het Werelddag Handen Wassen. Protos, Stichting Hubi & Vinciane en De Watergroep slaan de handen in elkaar om die dag aandacht te vragen voor het gebrek aan water, sanitaire voorzieningen en hygiëne in landen in ontwikkeling.website_banner

https://www.facebook.com/events/1099290256833811/

Werelddag Handen Wassen werd in 2008 in het leven geroepen. Deze dag wordt sindsdien jaarlijks ‘gevierd’: miljoenen mensen in landen in ontwikkeling worden gesensibiliseerd over het belang van handen wassen. En terecht, want handen wassen met zeep is de belangrijkste hygiënemaatregel om ziektes te voorkomen.  Jaarlijks sterven nog steeds meer dan een miljoen mensen aan een simpele ziekte als diarree – de meeste slachtoffers zijn jonger dan 5 jaar. Handen wassen met zeep reduceert de kans op diarree met de helft. Lees meer »

Fotodagboek Corrida Leuven 2015

Corrida 2015Klaar om te vertrekken, een groep van onze meer dan 200 lopers, hier aangemoedigd door ambassadeur Kathleen Cools.

 

 

 

 

 

Corrida 2015

Een team enthousiaste vrijwilligers staat klaar met hapjes, aangeboden aan de lopers en supporters in onze bar in het Miniemeninstituut

 

 

 

 

 

201603_Corrida_4458

Hoog bezoek, ambassadeur van Benin, Charles Borromée Todjinou en burgemeester van Leuven, Louis Tobback, spraken hun erkentelijkheid uit voor de actie.

 

 

 

 

 

201603_Corrida_3318

na het lopen werden onze lopers in de watten gelegd door onze masseurs van dienst

 

 

 

 

 

 

201603_Corrida_9649

en of ze opvielen in de massa lopers: meer dan 200 lopers met hesjes van de Stichting Hubi & Vinciane

 

 

 

 

Met deze corrida wilden we de Stichting meer bekend maken én geld inzamelen voor  ons project ‘Equidec’. Met dit project ondersteunen we een betere doorstroming van meisjes naar het middelbaar en technisch onderwijs en dit in samenwerking met de lokale NGO LARES, gespecialiseerd in genderproblematiek.

Het geld dat werd ingezameld, betekent een wezenlijk verschil voor deze meisjes.

  • Schenking van 10 euro: een maand bijles
  • Schenking van 20 euro: een jaar een middagmaal
  • Schenking van 50 euro: een boekenpakket
  • Schenking van 150 euro: een coördinator voor didactische ondersteuning
  • Schenking van 250 euro: een klascomputer

In totaal werd er bijna 6.000 euro geschonken door onze lopers en hun sponsors. Dank.

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

In de Kijker - Ann en Rudi

Huwelijk Ann en Rudi – 3 oktober 2015

Ann en Rudi vierden hun huwelijk en vroegen de genodigden te storten ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane. Heel veel geluk aan het bruidspaar, dank voor het initiatief en dank aan alle gulle gevers.

In de Kijker - Africa Profile

Tentoonstelling Africa in profile – december 2015 – januari 2016

Op 4 december vond het Internationaal congres ‘Africa in Profile 2015’ plaats in Leuven waarbij de nieuwe bodemkundige atlas van Afrika werd voorgesteld en de tentoonstelling ‘Afrika doorgrond’ plechtig werd geopend op Campus Arenberg. Met zo’n 750 geleide bezoekers en 15.000 blokkende studenten in de buurt kunnen we stellen dat deze tentoonstelling zeker heeft bijgedragen tot bekendmaking van Protos en Hubi&Vinciane, die hierbij speciaal in de kijker werden gezet.

201603_Kijker_SeppeDeckers

Emeritaat Prof. Seppe Deckers – 12 december 2015

Onze bestuurder Seppe Deckers vierde zijn emeritaat en op de uitnodiging liet hij volgende oproep vermelden: ‘Uw aanwezigheid is het mooiste kado dat u Seppe kunt aanbieden. Indien u toch iets wil schenken kan u het project voor duurzame landbouw en imkerij in Benin steunen door een bedrag over te maken op IBAN : BE14 7865 8929 4683 | BIC : GKCCBEBB, Stichting Hubi & Vinciane | Mededeling: projecten SHV- ‘Seppe’. Dank aan Seppe en alle schenkers.

201603_Kijker_VrijwilligerBenin

Eerste drink ‘vrijwilliger voor Benin’ – 25 januari 2016

Om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, te laten kennis maken met andere vrijwilligers, een update te geven van onze projecten en een blik op onze toekomstplannen te werpen, organiseerden we onze eerste drink ‘vrijwilliger voor Benin’. Meer dan 30 vrijwilligers leerden elkaar beter kennen tijdens de gesmaakte speeddate en waren heel erg enthousiast over het initiatief.

201603_Kijker_PTIEeklo2

201603_Kijker_PTIEeklo1

Overhandiging cheque opbrengst kerstmarkt PTI Eeklo – 5 februari 2016

Op 11 december 2015 was er de 15 de editie van de kerstmarkt in het PTI te Eeklo die toch wel een heel speciale “toets” kreeg: dankzij Vital Borkelmans werd die avond een origineel gesigneerde T-shirt van onze Rode Duivels per opbod verkocht. Paul Debuysscher en Pascale Van Assche waren namens onze Raad van bestuur aanwezig op de officiële uitreiking van de opbrengst van de kerstmarkt op vrijdag 5 februari 2016.

Als aandenken kregen we een “reuzecheque”. We hadden ook de kans om de Stichting kort voor te stellen en aan een honderdtal aanwezigen, de burgemeester van Eeklo en de peter van dit event, voetbalicoon Vital Borkelmans, uit te leggen waaraan we het geld zullen besteden.

Corrida van Leuven op 27 december

20151227_Corrida_top_600

Geniet met ons na van ‘onze Corrida’ op onze Facebook pagina. Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 »