Nieuwsflash

Nieuwe projecten op zoek naar jonge peters en meters

Dit jaar vieren we met onze vele vrijwilligers en donateurs “35 jaar werken aan een droom met Benin” en grijpen deze verjaardag aan om twee nieuwe peterschapsprojecten op te starten: een project gekoppeld aan het programma met de Beninese lagere scholen en een project ondernemerschap voor jonge vrouwen. Lees meer »

35 jaar geleden – het ziekenhuis St Martin in Papané

 

Na het vliegtuigongeval op 16 november 1981, waarbij de ziekenhuisdokter Hubert Adriaens en Vinciane Van Assche om het leven kwamen, stopte abrupt alle activiteit in het brousseziekenhuis van Papané. Het personeel bleef verweesd achter.

De ouders Adriaens en Van Assche beslisten een Stichting in het leven te roepen om te proberen het ziekenhuis herop te bouwen. In eerste instantie kwamen alle middelen van giften van familie en vrienden. Zo kon het salaris van enkele hulpverpleegsters betaald worden, vrouwen uit het dorp die Hubi had opgeleid en werden eerste stappen gezet om het ziekenhuis terug functioneel te krijgen.

Lees meer »

Bruno Boni BIAOU, Secrétaire Comptable, aan het woord

In 1992 ben ik geboren in Ivoorkust. Als kleuter verhuisden we naar Savé in Benin. Mijn middelbare school volgde ik op het college van Parakou waar ik in 2012 mijn baccalaureaat haalde. Vervolgens haalde ik een Licentie Financiën en Boekhouden op de Universiteit van Parakou. Een stage op de financiële dienst van een Medisch Centrum was een springplank om nadien werk te vinden bij BTP (Bâtiments Travail Public) als assistent boekhouder.

Sinds 2016 werk ik bij Stichting Hubi & Vinciane ter ondersteuning van het secretariaat en de afdeling financiën. Ik kwam tercht in een heel geëngageerd team en ik ben fier dat ik er kan werken als ‘Secrétaire Comptable’.

Lees meer »

Fotodagboek Missie april 2017

De opzet van deze missie was zeer divers,

  • met de ateliers voor de lancering van de nieuwe 5-jarenprogramma’s Gezondheid en Landbouw.
  • Opvolgen van eigen projecten, onder de gezamenlijke noemer van Malnutritie
  • Optimaliseren van de contacten met de nieuwe regering en autoriteiten in Parakou-Borgou
  • Overkoeplend overleg met alle lokale partners en autoriteiten in de regio Borgou tijdens een Stakeholdersmeeting in Parakou, gekoppeld aan de voorbereiding van het feest “35 jaar SHV in Benin”
  • Evaluatie van het lokale SHV team ; het functioneren en de arbeidsomstandigheden

Lees meer »

Volg het werkbezoek van dag tot dag

Sinds 23 april zijn gedelegeerd bestuurder Pascale Van Assche en Hilde Coremans, lid van de raad van bestuur in Benin op werkbezoek. Je kan hun drukke agenda volgen via Facebook
.

Malnutritie in Afrika

Hongersnood bedreigt de mensheid. Vandaag lijden in Afrika 220 miljoen mensen onder voedseltekort. Kinderen en zwangere vrouwen zijn het kwetsbaarst. Malnutritie bij kinderen herkennen is niet eenvoudig. Acute ondervoeding is goed zichtbaar door ondermaats gewicht tegenover lengte. Bij chronische ondervoeding loopt de lengte achter op de leeftijd.

Om die toestand te herkennen, moet je alle waarden systematisch onderzoeken in functie van de leeftijd. Op het terrein gebruiken we het meten van de bovenarmomtrek van kinderen (1-5 jaar) als indicator van de voedingstoestand.

 

Lees meer »

Project Malnutritie

Sinds 2014 is de Stichting gestart met een project om ondervoeding in de regios van Tchaourou en Parakou-N’dali aan te pakken. Eerst werd een protocol uitgewerkt. Op basis daarvan werkt een multidisciplinair team van onze ziekenhuizen samen met de coördinerende arts van de Zones. Lees meer »

We geven het woord aan Euloge, getrouwd en vader van drie, onze coördinator ter plaatse

Papanédorp waar ik geboren ben op 25 augustus 1981 ligt in het departement Borgou in Benin. Met mijn einddiploma secundair onderwijs op zak heb ik me in 2001 kunnen inschrijven aan de universiteit van Parakou aan de faculteit Economische wetenschappen waar ik vervolgens m’n hoger diploma heb behaald in Financiën en Boekhouden. Lees meer »

Fotodagboek

Elise en Kimberly, 2 studentes vroedkunde aan de hogeschool Odisee, liepen ca 2,5 maanden stage in de materniteit en het verloskwartier in het ziekenhuis te Papané. Lees meer »

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker

* Music for life – december 2016
* Corrida : december 2016
* Lieve Dufoer, deelde haar verjaardagstaart met de Stichting
* Netwerkevenement Leuvens Netwerk Noord-Zuid
* Hoe een afscheid toch  iets mooi kan betekenen
Lees meer »

« Pagina 1, 2, 3 ... 10, »