Projecten

CF033776B CF034188B CF034432BCF034449B

Bij haar oprichting in 1982 concentreerde de Stichting zich op de voortzetting van het engagement van Hubi en Vinciane met projecten in het ziekenhuis waar Hubi werkte. In 2008 werd de werking uitgebreid met ondersteuning van o.a. de school waar Vinciane les. Dankzij de groei van de Stichting zijn de projecten geëvolueerd tot een bredere ondersteuning van de gezondheidszorg en het onderwijs in de regio Parakou. Sinds 2010 stimuleert de Stichting ook de ondernemingszin met projecten in landbouw en duurzame voedingsproductie. Jaarlijks worden duurzame nieuwe projecten opgestart die passen binnen de visie en missie van de Stichting en waarbij de integrale streekontwikkeling van de regio Parakou centraal staat.

De geïntegreerde aanpak van projecten heeft een potentieel bereik van 500.000 inwoners waarbij het doel is de kwetsbaarheid van de bevolking te verminderen en daardoor hun toekomstperspectief te verbeteren.

Waar zijn wij actief?

De projecten van de Stichting situeren zich sinds haar ontstaan in 1982 in het Noorden van Benin. De Stichting is actief in het departement Borgou in het Noord-oosten van Benin en meer bepaald in de sanitaire zones van Tchaourou en Parakou-N’Dali, respectievelijk ten zuiden en ten noorden van Parakou, de hoofdstad van het departement.

Benin