Projecten

CF033776B CF034188B CF034432BCF034449B

Bij haar oprichting in 1982 concentreerde de Stichting zich op projecten in het ziekenhuis waar Hubi werkte. In 2008 werd de werking uitgebreid met ondersteuning van o.a. de school waar Vinciane les.  Sinds 2010 stimuleert de Stichting ook de ondernemingszin met projecten in landbouw en duurzame voedingsproductie. Steeds ligt de focus op een geïntegreerde en duurzame aanpak.

Mieux manger, mieux vivre 2018-2022

Voor de periode 2018-2022 geeft de Stichting prioriteit aan projecten rond gezonde voeding en aanpak van malnutritie. Samen met onze partners in België en Benin werken we in de programma’s van gezondheidszorg, onderwijs en landbouw innovatief samen voor duurzame voeding voor iedereen. Kerndoelgroepen zijn daarbij moeders en jonge kinderen.

De geïntegreerde aanpak van de projecten heeft een potentieel bereik van 500.000 inwoners waarbij het ultieme doel is de kwetsbaarheid van de bevolking te verminderen en daardoor hun toekomstperspectief te verbeteren.

Waar zijn wij actief?

De projecten van de Stichting situeren zich sinds haar ontstaan in 1982 in het Noorden van Benin. De Stichting is actief in het departement Borgou in het Noord-oosten van Benin en meer bepaald in de sanitaire zones van Tchaourou en Parakou-N’Dali, respectievelijk ten zuiden en ten noorden van Parakou, de hoofdstad van het departement.

In deze regio is de ondervoeding nog steeds zeer hoog. Uit rapporten van Unicef blijkt dat 35% van de kinderen ondervoed zijn wat een blijvende impact heeft op hun verdere ontwikkeling. Fysiek blijven ze kleiner qua gestalte en ook hun intellectueel vermogen wordt erdoor beperkt.

Benin