Projecten

CF033776B CF034188B CF034432BCF034449B

Bij haar oprichting in 1982 concentreerde de Stichting zich op de voortzetting van het engagement van Hubi en Vinciane met projecten in het ziekenhuis waar Hubi werkte. In 2008 werd de werking uitgebreid met ondersteuning van o.a. de school waar Vinciane les. Dankzij de groei van de Stichting zijn de projecten geëvolueerd tot een bredere ondersteuning van de gezondheidszorg en het onderwijs in de regio Parakou. Sinds 2010 stimuleert de Stichting ook de ondernemingszin met projecten in landbouw en duurzame voedingsproductie. Jaarlijks worden duurzame nieuwe projecten opgestart die passen binnen de visie en missie van de Stichting en waarbij de integrale streekontwikkeling van de regio Parakou centraal staat.

De Stichting Hubi & Vinciane is actief in het departement Borgou in het Noord-oosten van Benin en meer bepaald in de sanitaire zones van Tchaourou en Parakou-N’Dali, respectievelijk ten zuiden en ten noorden van Parakou, de hoofdstad van het departement. De geïntegreerde aanpak van projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs, de landbouw en de zorg voor moeder & kind (weeshuis) heeft een potentieel bereik van 500.000 inwoners. Het doel van het werk van de Stichting is de kwetsbaarheid van de bevolking te verminderen en daardoor hun toekomstperspectief te verbeteren.

Parakou was oorspronkelijk de meest noordelijke stad van Benin gelegen in de brousse op de weg tussen het zuidelijke Cotonou en het noordelijke Niger. Deze noordelijke regio is economisch minder ontwikkeld dan het zuiden door zijn meer afgezonderde ligging in vergelijking met de zuidelijke regio rond de havenstad Cotonou. Daarnaast zijn er minder gunstige klimaatomstandigheden. Het noorden heeft maar één regenseizoen in vergelijking met het zuiden van Benin dat kan rekenen op twee regenseizoenen. Dat heeft een rechtstreekse impact op de landbouwactiviteiten.

De Stichting kiest voor een aanpak van integrale streekontwikkeling. Dat betekent dat zij naast haar initiële hoofdactiviteiten van gezondheidszorg ook actief is op het gebied van onderwijs en landbouw die vitale sectoren zijn om een samenleving van welvaart en welzijn op te bouwen. Jaarlijks worden duurzame nieuwe projecten opgestart die passen binnen de visie en missie van de Stichting en waarbij de integrale streekontwikkeling van de regio Parakou centraal staat.

Waar zijn wij actief?

De projecten van de Stichting situeren zich sinds haar ontstaan in 1982 in het Noorden van Benin.

Benin