Startschot feestelijkheden 35 jaar – 1982-2017

Op 6 september stonden de vrijwilligers centraal, die van het eerste uur en ook zij die vandaag nog actief zijn.

Foto 1: De gotische zaal van het stadhuis in Leuven was goed gevuld voor het warme onthaal door onze ambassadeur Kathleen Cools en de toespraken door de ambassadeur van Benin Zacharie Richard Akplogan, voorzitter, ererector Marc Vervenne en schepen Denise Vandevoort van de stad Leuven

Foto 2: Namens de stad Leuven mocht schepen Denise Vandevoort een erepenning uitreiken aan de stichters en ouders van Vinciane: Piet Van Assche en Lieve Dierckx en ook aan uittredend bestuurder Jacqueline Van Heers voor hun jarenlange inzet voor de Stichting. Het werd een ontroerend moment voor de gelauwerden én voor alle aanwezigen in de zaal die hen een staande ovatie gaven.

Foto 3: Ook op het podium alleen maar glunderende gezichten. Van links naar rechts: Kathleen Cools, vice-rector Prof dr. Chris Van Geet, de ambassadeur van Benin, Pascale Van Assche, Denise Vandevoort, Marc Vervenne en de aartsbisschop van Parakou, Monseigneur N’ Koué

Foto 4: Tijdens de receptie aangeboden door de stad Leuven was er ruim tijd om oude bekenden terug te zien, nieuwe vrijwilligers te leren kennen en heerlijk bij te praten.

Foto 5: Zomerse sfeer tijdens het tuinfeest bij Pat en Pascale met een hapje en drankje en een streepje muziek door bestuurder prof dr. Seppe Deckers en zijn gelegenheidsband “The Afternoon Club”.

Foto 6: En op het menu uiteraard: poulet bicyclette à la Flamande!

Jan Maryssael