Doe mee

De Stichting Hubi & Vinciane werkt uitsluitend met vrijwilligers en kan daardoor 96% van haar inkomsten rechtstreeks besteden aan projecten in Benin. Daarom is ook uw steun onontbeerlijk. U kan de werking van onze Stichting op verschillende manieren mee stimuleren: door een actie te organiseren of mee vorm te geven, door partner te worden, door een gift. Ook onze ambassadeurs nemen regelmatig initiatieven en sympathisanten getuigen graag over hun ervaringen met onze Stichting.

Sinds september 2015 is de Stichting Hubi & Vinciane lid van VEF, de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving,  die aan de Belgische bevolking waarborgen biedt van morele kwaliteit van de fondsenwerving en van doorzichtigheid van de rekeningen.

Elke vrijwilliger, elke sympathisant met een actie voor de Stichting, heeft een verhaal, heeft ervaringen opgedaan, heeft zich ongelooflijk ingezet maar heeft tegelijk ook veel mooie souvenirs overgehouden aan de initiatieven waar hij/zij aan meewerkte, mee op gang trok of aan deelnam. De Stichting is elke sympathisant en vrijwilliger dankbaar en erkentelijk. Deel daarom je ervaring ter inspiratie voor alle anderen en stuur vrijblijvend je getuigenis naar info@hubi-vinciane.be


Seppe Devisscher“Door mijn stage sta ik in schuld bij Benin. Het land heeft mij meer gegeven dan ik hen in ruil heb aangeboden. Door mij in te zetten als vrijwilliger  probeer ik een beetje terug te geven. Het organiseren van evenementen, uitschrijven van teksten en het ontmoeten van mensen die zich inzetten voor Benin zijn deel geworden van mijn leven. Mijn stage heeft mijn ogen geopend en draagt vandaag nog bij tot mijn ontwikkeling. In Benin heb ik geleerd wat ik wou en wil betekenen. “
Seppe Devisscher, stagiair Thomas More 2011
vrijwilliger sinds 2014

Materialise“Het gaat zoveel verder dan pure financiële steun, en daarin zit de sterkte.”
“Ik ben ervan overtuigd dat dit een voorbeeld is van hoe het kan, en als je daar de passie en de energie van Pascale, Chris en hun hele team aan toevoegt, krijg je een cocktail om in te geloven.”

Wim Michiels, VP Materialise
April 2013


HansLuyten

“Het Sint-Pieterscollege had een droom voor haar relatie met de projecten van de Stichting in Benin. Een jaar later, na alle acties in de school, kunnen we rustig stellen: niet alle dromen zijn bedrog!”

Hans Luyten, leerkracht SPC
Juni 2012


FriedaDeckers

“Het mooie aan dit project is dat het zo concreet is.”
“Als dank zingen de weeskinderen een liedje voor ons: “Ma mère qui m’a nourri n’a jamais connu mon nom”. Heel emotioneel. We krijgen het allemaal moeilijk.”

Dr. Frieda Deckers
November 2012


Eline&Seraphine

“We hebben geprobeerd om tijdens onze stage het beste van onszelf te geven, om bij te dragen tot de zorg voor al deze mensen. Maar we hebben het gevoel dat we nog zoveel meer teruggekregen hebben in deze maand.”
“Nog nooit in mijn leven, op geen enkele andere reis, ben ik zo doorgedrongen in en doordrongen geweest van een andere cultuur, op zo’n authentieke manier.”

Eline De Buysscher en Seraphine Luyten, Stagiairs KU Leuven
Juni 2011


MarkDeJonge

“Het doet deugd te mogen vaststellen en getuigen dat onze financiële bijdrage hier het verschil kan én zal maken. Zijn we daar armer door geworden? Niemand van ons! Integendeel, veel wijzer aan levenservaring en rijker aan fundamenteel inzicht in de juiste rangorde der dingen.”

Mark De Jonge, Voorzitter Rotary Club Rotselaar
November 2010