Particulieren

Hoe kan u als particulier onze Stichting steunen?

 1. Doe een gift op het door u gekozen moment  (fiscaal attest bij gift vanaf 40EUR).
 2. Doe een maandelijkse gift via domiciliëring (fiscaal attest op jaarbasis).
 3. Doe een oproep tot gift als alternatief geschenk bij een geboorte, in memoriam, verjaardag, jubileum, ….
 4. Maak een nalatenschapsregeling, bijvoorbeeld via een duo-legaat.
 5. Organiseer een persoonlijke actie.

Laat je inspireren door eerdere acties!

Ida organiseerde een sangria-avond voor haar vriendinnen en verkocht Beninse specialiteiten, Emiel liep een marathon en liet zich sponsoren, Seppe vroeg zijn familie een ‘alternatief verjaardagsgeschenk’ onder de vorm van een gift, Muriel organiseert een Café Fair, …
Door ons lidmaatschap van Dono.be kan je heel eenvoudig een actie opzetten. Je kan ons uiteraard ook contacteren voor een actie op maat.

Waarom een actie voor de Stichting Hubi & Vinciane?

 • Onze Stichting werkt jaar na jaar met groeiend succes aan de droom van Hubi en Vinciane,  steeds in nauw overleg met de lokale bevolking in Benin.
 • Vrouwen, moeders en kinderen, de meest kwetsbare groep in Benin, hebben onze speciale aandacht.
 • Onze Stichting functioneert uitsluitend met vrijwilligers die zich op een volledig transparante manier belangeloos inzetten. Dankzij die vrijwilligers zijn onze werkingskosten uitermate laag en gaat 96,2% van alle inkomsten rechtstreeks naar Benin (2014).
 • De activiteiten van onze Stichting worden ter plaatse continu opgevolgd door lokale coördinatoren en door een halfjaarlijks werkbezoek vanuit België. Zo houden we de vinger aan de pols.
 • Elke sympathisant ontvangt een driemaandelijkse nieuwsbrief met informatie over de activiteiten en de gerealiseerde projecten. Jaarlijks publiceren wij ook een gedetailleerd financieel verslag.
 • Giften vanaf 40 euro/jaar zijn in België fiscaal aftrekbaar.