Studenten

Ben je een geëngageerde student? Droom je er ook van de wereld een beetje te verbeteren?

Wil je misschien ooit een stage doen in Benin? Of wil je in België een actie ondernemen? Of wil je lid worden van ons enthousiast jongeren team van vrijwilligers? Contacteer ons, like ons en volg onze acties.


Nele en Lisa delen graag de impressies van hun stage in Benin, lente 2017.

 

 

 


” Enkele weken geleden zijn we met 5 KU Leuven studenten naar Benin afgereisd voor een Academics for Development project in samenwerking met de Belgische stichting Hubi & Vinciane. Ons doel is om de waardeketen van de sojaproductie te analyseren.”, zomer 2016

Lees meer over de avonturen van deze 5 studenten in MO magazine

 

 

 


 

Eline&Seraphine“We hebben geprobeerd om tijdens onze stage het beste van onszelf te geven, om bij te dragen tot de zorg voor al deze mensen. Maar we hebben het gevoel dat we nog zoveel meer teruggekregen hebben in deze maand.”
“Nog nooit in mijn leven, op geen enkele andere reis, ben ik zo doorgedrongen in en doordrongen geweest van een andere cultuur, op zo’n authentieke manier.”
Eline De Buysscher en Seraphine Luyten, Stagiairs KU Leuven, 2011


Seppe Devisscher

“Door mijn stage sta ik in schuld bij Benin. Het land heeft mij meer gegeven dan ik hen in ruil heb aangeboden. Door mij in te zetten als vrijwilliger  probeer ik een beetje terug te geven. Het organiseren van evenementen, uitschrijven van teksten en het ontmoeten van mensen die zich inzetten voor Benin zijn deel geworden van mijn leven. Mijn stage heeft mijn ogen geopend en draagt vandaag nog bij tot mijn ontwikkeling. In Benin heb ik geleerd wat ik wou en wil betekenen. “
Seppe Devisscher, Stagiair Thomas More, 2011, vrijwilliger sinds 2014