Verenigingen

Verenigingen, jeugdverenigingen in het bijzonder, zijn altijd een belangrijke steun geweest voor de Stichting dankzij de inzet van hun ontelbare vrijwilligers.

Hoe kan uw vereniging onze Stichting steunen?

De Stichting Hubi & Vinciane biedt de mogelijkheid aan uw vereniging om op een gepersonaliseerde manier samen te werken aan een actie op uw maat. Hier kan ook een gepersonaliseerd project in Benin aan gekoppeld worden. Enkele voorbeelden ter inspiratie? Organiseer een Afrika avond, een pannekoekenverkoop, een loopwedstrijd, een fuif voor het goede doel, … Contacteer ons voor meer info.

Waarom zou u ons als vereniging steunen?

  • Een gift voor een speciale gelegenheid: speciale actie, beste team, …. geeft recht op een award op maat gemaakt voor uw vereniging door onze Stichting. Zo kan u uw vrijwilligers op uw beurt aanmoedigen, in de kijker zetten en danken voor hun inzet.
  • Een belangrijke actie op jaarbasis geeft recht op het label: ‘Partner for Benin’ voor dat jaar. Dit label mag op uw website, in uw perscommunicatie en e-mails gepubliceerd worden. Uw vereniging zal ook vermeld worden op de website van de Stichting.
  • Onze Stichting werkt jaar na jaar met groeiend succes aan de droom van Hubi en Vinciane: mensen helpen. Steeds in overleg met de lokale bevolking in Benin, rond de stad Parakou. Een integrale aanpak, concreet uitgebouwd via 3 essentiële pijlers: gezondheidszorg, onderwijs en landbouw ligt aan de basis. Streekontwikkeling zeg maar, met een duidelijke toekomstvisie.
  • Moeders en kinderen hebben onze speciale aandacht omdat ze de meest kwetsbare groep zijn in de Beninese samenleving. Zowel in de gezondheidszorg, het onderwijs en de landbouw krijgen ze de nodige prioriteit.
  • Onze Stichting functioneert uitsluitend met vrijwilligers die zich op een volledig transparante manier belangeloos inzetten. Dankzij die vrijwilligers zijn onze werkingskosten uitermate laag en gaat 96,2% van alle inkomsten rechtstreeks naar Benin (2014).
  • Via de driemaandelijkse nieuwsbrief en de website wordt u op de hoogte gehouden over de recente activiteiten gerealiseerd door sympathisanten en over de projecten van de Stichting. Ook uw initiatieven ten voordele van de Stichting worden hierin vermeld.