Word partner

Om haar ambitieuze toekomstvisie verder vorm te geven en om de kwalitatieve projecten te verwezelijken zijn geëngageerde partners essentieel voor de Stichting. Samenwerking en overleg zijn immers belangrijke waarden voor de Stichting: enkel samen met haar lokale Beninese én Belgische partners kan de oorspronkelijke droom van Hubi & Vinciane verder verwezenlijkt worden. Het succesverhaal van de Stichting biedt op zijn beurt opportuniteiten voor partners. Samen succes oogsten is het uitgangspunt van een partnership met onze Stichting.

Om deze samenwerking te bevestigen werd het label ‘Partner for Benin’ gecreeërd. Iedereen wint bij maatschappelijk engagement. Bedrijven, verenigingen, service clubs, scholen, … die steekontwikkeling in Benin steunen via onze Stichting, spelen immers in op een groeiende interesse voor vrijwilligerswerk en voor ondernemen van sociale initiatieven. Daarbij ontwikkelen ze een belangrijk competitief voordeel, zowel naar hun werknemers of leden toe als naar klanten, leveranciers en nieuwe werknemers. Als Stichting willen we deze initiatieven niet alleen aanmoedigen, maar ze tegelijk ook de verdiende visibiliteit geven. Daarom kennen we vanaf 2013 het label ‘Partner for Benin’ toe aan alle bedrijven, organisaties, verenigingen of scholen die ons via een individueel initiatief steunen. De betrokken organisaties kunnen dit label gebruiken in hun communicatie en de Stichting zal deze organisaties ook vermelden in haar communicatie. Van een win-win gesproken!

In 2013 werd Skyline Communications ‘Partner for Benin 2013’ via een prachtige eindejaarsactie ‘Wish for Benin’ die dankzij meer dan 1 000 wensen 5 000 euro opleverde voor de Stichting . Tokai organiseerde in april 2014 een groot event ter introductie van een nieuw patent en schonk bij die gelegenheid duizenden gloednieuwe brillen aan de Stichting. Ambassadeur Kathleen Cools organiseerde in 2015 en 2016 samen met Europees president Herman Van Rompuy een evenement dat kon gerealiseerd worden dankzij de medewerking van Living Tomorrow en haar leveranciers. Zij krijgen uiteraard het label ‘Partner for Benin’.

PartnerPlus

Om tegemoet te komen aan ondernemingen met nog meer ambitie naar ontwikkelings-samenwerking toe, hebben we ook een formule “PartnerPlus for Benin” voorzien. Bovenop de initiatieven van haar werknemers in België en haar eigen financiële inbreng, kan een bedrijf, samen met de Stichting, een maatproject voor Benin ontwikkelen. Dit voor een minimum periode van drie jaar en in lijn met haar eigen objectieven en activiteiten.

Het technologiebedrijf Materialise uit Haasrode steunt sinds 2012 een groot onderwijsproject via een jaarlijkse summerschool én financiert jaarlijks de universitaire studies van drie zorgvuldig geselecteerde studenten. Bijkomende realisaties tot op heden zijn de installatie van een informaticaklas, het uitbreiden van de bibliotheek en de bouw van latrines in Papané, een echte ‘Partner Plus for Benin’ dus. Ook Sumika heeft vertrouwen in de Stichting en geeft sinds 2010 jaarlijks ruime financiële ondersteuning voor onderwijsprojecten. Ook met Turing Foundation en de Stichting Gillès werden grote projecten op maat uitgewerkt.

Expertise Partner

Om al de ontwikkelingsprojecten op een kwalitatieve manier te realiseren, wil de Stichting ook beroep doen op expertise partners. Deze partners bieden de Stichting de mogelijkheid om beroep te doen op de inbreng en ondersteuning van kwalitatief hoogstaande experts, diensten of werkmiddelen die anders onbetaalbaar zijn voor de Stichting. De Expertise Partners stellen dus hun expertise en middelen, die van onschatbare waarde zijn voor de Stichting, ter beschikking.

Huidige Expertise Partner zijn: ABCommunication (persrelaties), Drukkerij Vanderpoorten (drukwerk),  Artsen zonder VakantieBrandsnavigator (marketing consulting), Brussels Airlines, Cuyt Orthopedie, Fisco Finance (boekhouding en fiscaliteit), Living Tomorrow (events),  LUMOS (ontwikkelingssamenwerking KULeuven), MEMISA België, Stad Leuven, PIFU (logistieke ondersteuning in België), Promothing (aanmaak loophesjes),  There (communicatiebureau), Wereldmissiehulp (logistieke ondersteuning voor verzending van goederen).