Word peter

Word jij peter van ons project?

In 2017 vieren we met onze vele vrijwilligers en donateurs “35 jaar werken aan een droom met Benin” en grijpen deze verjaardag aan om twee nieuwe peterschapsprojecten op te starten: een project gekoppeld aan het programma met de Beninese lagere scholen en een project ondernemerschap voor jonge vrouwen.

Ben jij jongvolwassen, een van de vele stagiairs die in Benin reeds stage liepen of je was aanwezig en hielp ons tijdens één van onze events, en wil je onze projecten duurzaam steunen? Dan ben jij de peter/meter die we zoeken.

Als peter/meter engageer je je tot een kleine maandelijkse bijdrage en ontvang je via onze contacten ter plaatse op regelmatige basis informatie over de vordering van het project. Je bent speciale gastdeelnemer op het jaarlijks solidariteitsevent: de Corrida van Leuven.

 

Ik wil peter zijn van scholenprogramma ‘jong geleerd’

Het recht op onderwijs staat opgenomen in de Universele Verklaring van de rechten van de mens en in het Kinderrechtenverdrag. Toch blijven nog vele kinderen hiervan verstoken of moeten ze vroegtijdig afhaken. Anderzijds is het basisonderwijs bepalend voor de hele verdere toekomst van kinderen en jongeren.

Daarom faciliteren en ondersteunen we verschillende sensibiliseringsprojecten rond gezondheid bij kinderen : schooltuinen, EHBO paketten, sportaccomodatie, toegang tot mutualiteit, lessen over hygiëne, gezonde voeding, …  Met 18 lagere scholen is er reeds een intensieve samenwerking. Via de lancering van dit peterschap hopen we meer kinderen betere kansen te geven voor de toekomst.

 

Ik wil peter zijn van het programma ‘tweede kans’ jonge vrouwen

Meisjes zijn de eerste slachtoffers van ontbering van onderwijs. Nochtans zijn er vele succesvolle voorbeelden van wat vrouwen met de nodige opleiding kunnen betekenen. Kofi Annan, voormalig secretaris generaal van de VN baseerde zich op feiten toen hij zei: ‘Geen enkel middel tot ontwikkeling is meer doeltreffend dan het onderwijs voor meisjes’. Daarom geven we via een peterschapsproject de kans aan 40 jonge meisjes tussen 14 en 20 jaar om een coachingprogramma in ondernemerschap te volgen. In het programma ligt de klemtoon op persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Je kan hieronder je peterschap starten, je betalingsopdracht kan op elk moment stop gezet worden door een eenvoudige aanvraag via het contactformulier met vermelding van betalingskenmerk (ID), bedrag en email adres.

Naam*

E-mailadres*

Adres

Postcode

Plaats

Land

Project*

Bedrag €*