Stichting Hubi & Vinciane

Hubi & VincianeDe Stichting Hubi & Vinciane streeft een integrale benadering van ontwikkeling na en ondersteunt daarom de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs en het ondernemerschap met focus op landbouw en voedselvoorziening.

 Deze Stichting van openbaar nut is opgericht in 1982 ter nagedachtenis van het jonge koppel Dr. Hubi (Hubert) Adriaens, geneesheer-directeur in een brousseziekenhuis in Papané en zijn verloofde Vinciane Van Assche die er les gaf in een college. Ze kwamen beiden om het leven tijdens een terugreis naar België.

Met de steun van vele sympathisanten en partners in Benin én België wil de Stichting op een duurzame manier werken aan de droom van dit jonge koppel: een betere wereld voor iedereen. Zo bereiken de projecten vandaag bijna een half miljoen inwoners, meer dan 5 000 leerlingen en meer dan 100 landbouwgezinnen.
Omdat de Stichting uitsluitend met vrijwilligers werkt, gaat 96% van alle fondsen rechtstreeks naar Benin. Steun komt van particulieren, serviceclubs, scholen, organisaties en bedrijven. Samen werken we aan een droom met Benin. Als engagement, partnership, duurzaamheid en vooruitgang voor iedereen je aanspreekt, kan jij mee het verschil maken: als sympathisant, vrijwilliger of misschien zelfs als initiatiefnemer voor een partnership met je bedrijf, serviceclub of school.

Ontdek in deze website alle mogelijke vormen van samenwerking met onze Stichting want engagement realiseert dromen en daar gaan we samen voor!

Hubi Vinciane