Dankzij onze gulle gevers en sponsors: niet één maar twee volle containers voor Benin!

Na de container van eind april zijn er in augustus niet één maar twee bomvolle containers richting Benin vertrokken. Ondanks Corona hebben we weer heel wat sponsors en gevers bereid gevonden om onze hospitalen en scholen te steunen.

Opnieuw slaagden we er in om heel waardevol materiaal te verzamelen, materiaal dat moeilijk of niet verkrijgbaar is in Benin of alleen aan hele hoge prijzen.

Zo hadden we voor onze hospitalen o.a. twee ziekenwagens, twee RX-toestellen, een ECG toestel, een 20-tal CPAP’s, een onderzoekstafel, veertien ziekenhuisbedden, heel veel ziekenhuiskleding en tientallen dozen met medisch en chirurgisch materiaal. Ook konden we hen waardevol ICT-materiaal onder de vorm van maar liefst 14 servers bezorgen. Voor onze voedingsprojecten hebben we twee paletten met voedingssupplementen kunnen verzamelen. En onze scholen kregen een dertigtal dozen met schoolmateriaal toegestuurd.

We willen enkele van onze sponsors en gevers dan ook graag heel expliciet vernoemen en bedanken:

We denken dan in het bijzonder aan dr Rudi Ryckaert uit Sint-Niklaas, Machteld Cuyt uit Mechelen, de bedrijven Barthels Medical uit Hasselt, NRB uit Herstal en Mylène uit Heist-op-den-Berg, de hospitalen AZ Delta uit Roeselare, ZNA Middelheim uit Antwerpen, AZ Jan Portaels uit Vilvoorde, Vincent Gaeremynck van LACOM Volvo garages, Het Vlaams Kruis, Thuiszorgwinkel en onze partner WereldMissieHulp.

Eind 2020 hopen we opnieuw een container te kunnen versturen. Blijf dus jullie ogen én oren open houden voor zowel medisch, educatief als informaticamateriaal dat beschikbaar zou zijn en hou ons op de hoogte!