Falilatou DOSSOUMON – Secretaresse bij de Stichting H&V

Ik ben Falilatou DOSSOUMON, geboren op 7 december 1992 te Tchaourou, getrouwd en moeder van twee jongens, de oudste is vier jaar.

Ik heb de Stichting H&V leren kennen na mijn baccalaureaatsexamen in juli 2012, toen ik samen met 9 andere leerlingen mocht deelnemen aan het programma ‘Ecole d’été’ dat jaarlijks door het bedrijf Materialise wordt georganiseerd.

Het was een heel boeiende ervaring om uiteindelijk als enige meisje te worden geselecteerd en de mogelijkheid te krijgen om te gaan studeren aan de universiteit.

Materialise is partner van Stichting Hubi & Vinciane en reikt elk jaar 3 beurzen uit aan de beste 3 leerlingen van de Ecole d’été.

Dankzij de financiële steun kon ik me inschrijven aan de faculteit Economische wetenschappen van de universiteit van Parakou, waar ik in 2017 afgestudeerd ben als licentiaat Marketing en Management van Ondernemingen over het onderwerp « Opslag van levensmiddelen in een universitair ziekenhuis : Case studie over Borgou Alibori ».

Na mijn studies, heb ik eerst drie maanden stage gelopen aan het ziekenhuis Saint Jean de Dieu te Boko, waar ik het boekhoudkundig programma ‘Perfecto’ heb gebruikt voor het stockbeheer van het magazijn.

Na de stage in Boko, ging ik voor een langere periode ervaring opdoen aan het ziekenhuis Saint Martin in Papané; eerst twee maanden op de financiële dienst, daarna één maand samen met de beheerder en tenslotte drie maanden op de administratieve dienst.

Sinds december 2018 werk ik als secretaresse bij de Stichting H&V met een halftijds contract voor 2 jaar. Ik werk elke dag van 8 uur tot 12u30. Mijn dagdagelijkse taak bestaat uit het opstellen van brieven en documenten, het opvolgen van de correspondentie, het fotokopiëren en scannen van belangrijke documenten.

Het werk geeft me veel voldoening, ik ben fier dat ik hier kan werken. Ik ben echt heel gedreven om alles zo goed mogelijk te doen en de ervaringen die ik heb kunnen opdoen tijdens mijn stages kan ik hier volop gebruiken.

Jan Maryssael