Fotodagboek – december 2014

Op zaterdag 25/10 vertrekt de verplichte halfjaarlijkse missie van de Stichting naar Benin. Deze keer is de delegatie aangevuld met een groep sympathisanten en trouwe sponsors. Ze zullen de projecten bezoeken en kijken er tegelijk naar uit ook het land Benin te ontdekken.

201412_fotodagboek_werkweek

Maandag 27/10: de werkweek begint ook voor de delegatie met de groet aan de vlag en het zingen/beluisteren van het volkslied in het ziekenhuis van Boko. Gedelegeerd bestuurder Pascale Van Assche stelt de delegatie voor en Voorzitter Marc Vervenne licht de rol van de Stichting toe bij het personeel. Later op de week maken we de feestelijke opening mee van de nieuwe pediatrie in het ziekenhuis in Papané. (foto nieuwe pediatrie)

201412_fotodagboek_Antoinette

Dinsdag 28/10: we bezoeken diverse landbouwprojecten, zien hoe droge rijst geteeld wordt, bezoeken de proefboerderij Ferme de Soukounon, en weten nu waarom arachide noten of pindanoten ook aardnoten genoemd worden.
We zijn onder de indruk van de aanpak en het professionalisme van de lokale coördinatoren.

201412_fotodagboek_klasje

Dinsdag 28/10: op bezoek bij ‘école primaire Boko A’ in het dorp waar ook een van de rijstpelmachines wordt gedemonstreerd. De schoolvoorzieningen zijn erg beperkt maar de kinderen tonen fier wat ze kunnen en verwelkomen ons met zang en dans.

201412_fotodagboek_werkmeeting

Donderdag 30/10: Meeting met de coördinatoren Euloge en Antoinette en de veldwerkers Franklin en Moussa. De lokale coördinatoren brengen verslag uit van hun activiteiten en stellen hun plannen voor. Dit leidt tot heel wat ideeën die we meenemen naar België om verder te bespreken en om fondsen te zoeken. (foto meeting Uramo)

201412_fotodagboek_audientie

Op het programma staan nog heel wat officiële audiënties: de burgemeester, rector van de universiteit en aartsbisschop in Parakou ontvangen de delegatie en ook de ministers van Onderwijs en Landbouw in Cotonou maken tijd om ervaringen uit te wisselen en afspraken te maken. Onze boodschap luidt: we komen niet om te helpen maar wel om samen met Benin te werken aan een droom.