In de kijker

Cadeau & Kerstmarkt Zoersel
Ook dit jaar stond de Stichting Hubi & Vinciane met een verkoopsstand op de Cadeau & Kerstmarkt in Zoersel: op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019.

 

 

We stand up for Hubi & Vinciane – Sup for life 2019 (Stand Up Paddle)
Op 21 december gaan peddelsurfers te water op de Watersportbaan in Gent. Sportievelingen betwisten dan op hun surfplank met een lange peddel de finale van de Belgian SUP tour wedstrijden. Ook recreanten zijn welkom: check www. supforlife.be. In het kader van Music for Life koos de organisatie voor de Stichting Hubi & Vinciane als goed doel voor hun actie.

Proficiat aan Heidi en Benoît
Heidi en Benoît Vanhecke-Simons vierden hun 25-jaar huwelijk en suggereerden een gift aan de Stichting als cadeautip voor de genodigden van hun feest. Hartelijk dank en oprechte gelukwensen!

 

WMH KLEDINGBAKKEN IN JE BUURT
Breng kleding en schoenen die je niet meer nodig hebt naar de rode “WMH Kledingbakken” in je buurt. Wereldmissiehulp is een christelijke non-profitorganisatie die via het inzamelen van kleding mensen in nood helpt. Een deel van de kleding wordt verkocht en met de opbrengst steunt Wereldmissiehulp projecten over de hele wereld, zoals de projecten van de Stichting Hubi & Vinciane in Benin.

Gemeenten steunen stagiairs
De Stichting dankt van harte de gemeente Beersel voor hun geldelijke steun in het kader van de stage van Zoe Matton. Ook de gemeente Schilde stuurde stagiaire geneeskundestudent Jolien Van de Wijer naar Benin met een bijdrage voor het malnutritie project.

De Stichting op Waregem Koerse
Waregem Koerse bood een 8-tal bedrijven de kans om te racen voor het goede doel tijdens de Pro Am Horse Race for Charity. Voor deze nieuwe drafren met dubbele sulky koos Picobello Renting ‘Feesten in stijl’ uit Roeselare de Stichting als partner. Het team behaalde een mooie 6e plaats en verzamelde een geldsom ten gunste van onze projecten.

 

Rock 4 Benin
Materialise rondde op 24 mei hun jaarlijkse fundraising activiteit Run for Benin af met een heus rockconcert ‘Rock 4 Benin’

 

Mondiale ‘plat du jour’ in Schilde
Op 2 juni organiseerde GROS-Schilde een Mondiale Stap & Hap. Een wandeling van zo’n 8 kilometer door de gemeente leidde de deelnemers langs 6 stopplaatsen waar ze kennis maakten met projecten uit het Zuiden en ook met lokale organisaties. Op elke halte kreeg de deelnemer een hapje of drankje die zo samen een mondiale maaltijd vormden. De ‘Plat du jour’-caravan van de Stichting bood de wandelaars een rustplaats in de schaduw èn een filmpje tijdens hun tocht. Het geheel werd goed gesmaakt door alle deelnemers.

 

Spaghettislag stagiairs studenten Geneeskunde
De studenten Geneeskunde van de KU Leuven die vanaf oktober hun stage in ‘onze’ ziekenhuizen lopen, organiseren op zondag 29 september een spaghettislag ten gunste van de Stichting. We danken de studenten van harte en wensen hen een leerrijke stageperiode. We komen ze persoonlijk opzoeken tijdens onze missie van november!

 

Jan Maryssael