Internationale Dag van het Onderwijs

De Stichting viert de Internationale Dag van het Onderwijs met het bevorderen van een gezond en evenwichtig dieet.

Op vrijdag 24 januari 2020 vierde de hele wereld de Internationale Dag van het Onderwijs. Deze dag wil de schijnwerpers richten op alle partijen die betrokken zijn in het onderwijs en ook het onderwijs promoten met als doel het analfabetisme, waarmee nog steeds veel ontwikkelingslanden kampen, te verminderen. In dit kader moet de inzet van de Stichting voor het recht op onderwijs gezien worden.

Deze inzet uit zich in verschillende activiteiten die als doel hebben de toegang tot onderwijs voor iedereen te vergemakkelijken. Zo organiseerde de Stichting ter gelegenheid van de Internationale dag van het Onderwijs, voor de meisjes die voedingsambassadeurs zijn in de lagere en middelbare scholen, een cursus over voedingsleer en een kookdemonstratie ter bevordering van gezonde en evenwichtige schoolmaaltijden.

Tijdens de cursus werd de bereiding van drie gerechten voorgesteld, met name een groente- en fruitsla verrijkt met kleine visjes, bananenbeignets en een deeg op basis van bananenbloem met moringasaus. Alle gerechten getoond tijdens deze sessie werden gemaakt met lokale producten. Het doel was om het belang van een gezonde en evenwichtige voeding onder de aandacht te brengen van de leerlingen en de scholieren die de generatie van morgen zullen vormen. Het was ook een uitstekende gelegenheid om aan de leerlingen te tonen dat met lokale producten een breed gamma aan gerechten kan worden bereid.

Bovendien waren deze kookdemonstraties ook bedoeld om een kookmethode te tonen die de voedingswaarde van de gerechten zo veel als mogelijk optimaliseert. Immers door de gebruikelijke kookmethodes gaan veel vitamines en minerale zouten verloren, doordat de kooktemperatuur, de kooktijd of de hoeveelheid kookwater slecht geregeld wordt.

Het evenement werd bijgewoond door een 35-tal deelnemers, waaronder 24 meisjes en 4 vrouwen die allen voedingsambassadeur zijn, 3 coaches en 4 animatoren. De sessie eindigde met het proeven van de bereide gerechten.

De Stichting werd bedankt dat ze deze dag gevierd heeft onder het thema voedingseducatie.
Lang leve voedingseducatie, lang leve de meisjesambassadeurs, lang leve de Stichting in haar strijd tegen ondervoeding.