Degelijk uitgeruste hospitalen

Vele gezondheidscentra kunnen geen kwalitatieve zorg verlenen omdat de juiste apparatuur ontbreekt. Patiënten krijgen bijgevolg niet de juiste behandeling en vaak ontstaan er dan complicaties. Om die gebrekkige uitrusting te verhelpen, zorgt de Stichting al jaren voor degelijk tweedehands materiaal en toestellen voor de verschillende hospitalen en medische centra in haar werkingsgebied.

Met dit project wil de Stichting de technische uitrusting van de gezondheidscentra en de hospitalen verbeteren zodat de kwaliteit van de verstrekte zorg toeneemt.

Talrijke donateurs in België schenken goederen gaande van kleiner medisch materiaal en rolstoelen tot ambulances, medische beeldvormingsapparatuur, zuurstofconcentratoren, longfunctietoestellen, energiegroepen, behandel- en bevallingstafels etc. Dat materiaal verdelen we over de verschillende hospitalen en gezondheidscentra in ons werkingsgebied.

Onze donateurs laten weten welk materiaal ze beschikbaar hebben. Vervolgens toetsen we af met de directie in Benin of er effectief behoefte aan is. Bij interesse wordt het materiaal opgehaald en gestockeerd bij WeMakeHope (WMH). Zodra er voldoende materiaal is om een container te vullen, boekt WMH een plaats op een schip. De container reist dan in een drietal weken naar de havenstad Cotonou en van daaruit over de weg naar Parakou. Dankzij ons statuut als NGO in Benin zijn wij vrijgesteld van invoerrechten.

Jaarlijks versturen we een tweetal containers. Onze drie partnerhospitalen (Saint-Jean-de-Dieu in Boko, Saint-Martin in Papané en CHU in Parakou) én een twintigtal lokale medische centra hebben heel wat van het geschonken materiaal in gebruik. Zij blijven geïnteresseerd in ziekenhuisbedden en -matrassen, infuusstaanders, onderzoeks- en operatietafels en laboratoriumapparatuur.

WeMakeHope (het vroegere WereldMissieHulp)
Talrijke hospitalen, kinesisten, huisartsen, gynaecologen, medische bedrijven…