Investeringen in de Sokounon-boerderij

Bijna 70% van de actieve bevolking in Benin werkt in de landbouw. Door een gebrek aan opleiding en professionalisering bij de landbouwers, hinkt de sector achterop wat innovatie betreft. De boeren lopen zo heel wat kansen mis en slagen er niet of amper in om het hoofd financieel boven water te houden.

Samen met het opleidingscentrum van de Sokounon-boerderij in Parakou wil de Stichting dat veranderen. In Sokounon kunnen jongeren immers opleidingen volgen over innovatieve en milieuvriendelijke technieken in de vee- en groenteteelt.

Door de nodige professionele opleiding te voorzien willen we jonge mannelijke en vrouwelijke landbouwers in staat stellen om innoverende technieken toe te passen zodat hun inspanningen meer renderen en hun financiële situatie stabieler wordt.

De Sokounon-boerderij is een experimentele en educatieve boerderij van 37 hectare, beheerd door de Franse congregatie ‘Frères Missionnaires de la Campagne’. Het centrum heeft een uitstekende reputatie. Jaarlijks volgen tientallen jongeren er opleidingen over het telen, bewaren en verwerken van verschillende gewassen.

De Stichting heeft al verschillende belangrijke investeringen gedaan in Sokounon:

  • de bouw van konijnen, geiten-, varkens- en kippenhokken
  • de bouw van een magazijn en winkelruimte
  • de renovatie van de slaapzalen voor de studenten en de trainers
  • de aanleg van een modern irrigatiesysteem inclusief watertoren voor de moestuin en de bananenplantage van meer dan één hectare

Meer dan 50 jonge landbouwers hebben tot nu toe een opleiding van twee jaar gevolgd in Sokounon. De helft van hen baat nu zelf, verspreid over heel Benin, een eigen landbouwbedrijf uit.

Door investeringen in nieuwe apparatuur en infrastructuur, fungeert Sokounon ook als labo voor nieuwe toepassingen. Zo loopt er een proefproject rond geitenmelk en geitenkaas, zaken die vandaag nog te weinig op het Beninse menu staan.

Ismael Bako bezoekt de opleidingsboerderij van Sokounon

Ismael Bako, ambassadeur van onze Stichting, brengt tijdens zijn eerste missie in Benin een bezoek aan de opleidingsboerderij van Sokounon.

Honingproject in Sokounon: op weg naar biologisch voedsel

In de Beninese traditie is honing vooral bekend als medicijn. Zo wordt het gebruikt voor zijn genezende kracht bij wonden en om koorts te verminderen.

Consumptie van geitenmelk in Benin: een interessante piste !

De boerderij van SOKOUNON draagt bij tot de verbetering van de voeding van de bevlking door middel van de consumptie van zuivelproducten.