Nieuw gezondheidscentrum voor Kassouala

Het nieuwe gezondheidscentrum in Kassouala is klaar voor gebruik. De verbouwingen zijn volledig afgewerkt. Alleen een vergunning van de overheid ontbreekt nog om effectief te kunnen opstarten, maar dat wordt heel binnenkort geregeld.

Dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen kon de Stichting samen met het hospitaal Saint-Martin van Papané het centrum volledig renoveren. En het resultaat mag er zijn. Alles ziet er piekfijn uit. Emile Kouthon, de directeur en hoofdarts van Saint-Martin, is zeer tevreden. In het oude gebouw was het gewoonweg niet meer mogelijk om patiënten op een veilige en hygiënische manier op te vangen. De nieuwe infrastructuur beantwoordt aan alle vereisten om de bevolking van Kassouala van een professionele eerstelijns medische zorg te voorzien. De verpleger en de verpleegassistente zijn aangeworven. De selectieprocedure voor de vroedvrouw loopt. Zodra de vergunning van de overheid, kan het centrum van start gaan.

In het filmpje hieronder kun je zelf al een eerste indruk opdoen van het nieuwe centrum.

Zou jij willen helpen? Dat kan door bij te dragen aan de aankoop van materiaal:

Stort dan een bijdrage op rekening : BE14 7865 8929 4683 met de mededeling : “Kassouala+ je naam.

Of gebruik ons online overschrijvingsformulier

Gezondheidscentrum voor Kassouala

Kassouala is een zeer uitgestrekt dorp in Benin, gelegen aan de grens met Nigeria. Het lokale gezondheidscentrum is de enige plaats in de wijde omgeving.

TRIUM Clinical Consulting en QbD in de bres voor Benin!

Van 14 juni tot 11 juli 2021 gaan wereldwijd alle medewerkers van Trium én QbD wekelijks sportieve uitdagingen aan ten voordele van Hubi & Vinciane.