Materiaal voor het hospitaal

Printer en films voor RX-apparatuur

Dankzij een van onze donateurs heeft het Saint-Jean-de-Dieu Ziekenhuis in Boko onlangs een röntgenapparaat van zeer hoge kwaliteit kunnen aanschaffen. Het toestel is volledig uitgerust met een bijna nieuwe Agfa-digitizer. Voor de patiënten die in Boko worden opgenomen, kunnen de artsen de resultaten van de röntgenfoto’s op de ziekenhuiscomputer raadplegen.

In Benin is er momenteel geen verbinding met artsen buiten het ziekenhuis. Door de beperkte netwerkinfrastructuur in Boko is het niet mogelijk om resultaten digitaal door te sturen of te delen. Veel patiënten worden vanuit nabijgelegen medische centra, zelfs vanuit Parakou, naar Boko gestuurd om een röntgenfoto te laten maken. Elke maand komen tientallen patiënten naar de afdeling radiologie voor een poliklinische consultatie. Röntgenfoto’s worden vooral gevraagd voor gevallen van bottrauma en voor bepaalde spijsverterings- en longklachten.

Het ziekenhuis was dus dringend op zoek naar een printer om de röntgenfoto’s af te drukken en aan de patiënt te kunnen meegeven. Zo’n printer kost ongeveer 3.000 euro. Gelukkig hebben we heel recent een sponsor gevonden die de aankoop en de installatie van de printer op zich wil nemen.

De aankoop van de films voor de printer blijft nog altijd een serieuze financiële investering voor de hospitalen.

  • een pakje van 100 klein formaat films kost 43 euro
  • een pakje van 100 groot formaat films kost 84 euro

Wil je de hospitalen helpen en film voor de printer kopen ? Dat kan. Door een donatie te doen voor de aankoop.

Stort dan een bijdrage op rekening : BE14 7865 8929 4683 met de mededeling : “RX-films + je naam.

Of gebruik ons online overschrijvingsformulier


Steriele wegwerpoperatieschorten en -velden

Voor de talrijke chirurgische ingrepen zijn de ziekenhuizen van Saint-Martin en Saint-Jean-de-Dieu op zoek naar steriele operatieschorten en -velden. Door stroomuitval zijn de wasserijen in het ziekenhuis regelmatig buiten werking en kunnen ze de velden en de jassen niet op tijd reinigen en steriliseren. Met alle gevolgen van dien…

Gezien het aantal interventies (meer dan 1.000 per jaar in Papané en minstens 1.500 in Boko) heeft elk ziekenhuis een reserve van ongeveer 500 steriele wegwerpschorten en -velden per jaar nodig.

Een pakket van vijf schorten en velden kost ongeveer 30 euro.

Als je de artsen en hun patiënten op een heel concrete manier wil helpen, schenk dan één of meer pakketten.

Stort dan een bijdrage op rekening : BE14 7865 8929 4683 met de mededeling : “Operatieschorten + je naam.

Of gebruik ons online overschrijvingsformulier

JSR Life Sciences doneert 150 dozen voor gekoeld medisch transport.

Dankzij die koelboxen kunnen ze nu het bloed van donoren op een correcte manier stockeren en transporteren.

Overhandiging van het mobiele dispensarium

De Directeur Départemental Ministère de Santé in Borgou, Docteur Colonel Ibrahim MAMA CISSE, schreef ons een bericht naar aanleiding van de overhandiging van het mobiele dispensarium

Schenking van zuurstof-concentratoren door VitalAire

In augustus 2020 schonk het bedrijf VitalAire een 20tal goed functionerende tweedehands zuurstofconcentratoren aan de Stichting.