Solidariteitsacties in het Sint-Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting

Vier leerlingen (Hadewych, Janne, Loes en Simon) en twee leerkrachten (May en Katrien) van het SPC uit Leuven waren in de herfstvakantie in Benin en maakten er kennis met de activiteiten van de Stichting in de regio van Parakou. De zeer enthousiaste en geëngageerde groep bezocht er de twee hospitalen, verschillende scholen en de opleidingsboerderij in Sokounon.

Zij staken ook de handen uit de mouwen o.a. bij het planten van bananenscheuten in de schooltuin van een lagere school in Boko en bij opknapwerken in het ziekenhuis van Papané. De inleefreis liet een onvergetelijke indruk achter en deze groep is dan ook zeer gemotiveerd om de schouders te zetten onder de acties van het SPC ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane dit schooljaar.

Zij zullen o.a. mooie Afrikaanse tote bags verkopen, op bestelling gemaakt door naaisters in Parakou met stoffen gekocht op de plaatselijke markt. Meer details over hun boeiende inleefreis kan je vinden op hun blog SPC voor Benin : https://spcforbenin.wordpress.com/