Doe mee

DOE MEE

De Stichting Hubi & Vinciane werkt uitsluitend met vrijwilligers en kan daardoor 96% van haar inkomsten rechtstreeks besteden aan projecten in Benin. Jouw steun is daarbij onmisbaar. Hoe kan je ons helpen?

  • Vertel anderen over de Stichting
  • Word peter
  • Organiseer een actie
  • Doe een gift: BE14 7865 8929 4683 | BIC : GKCCBEBB. Voor elke gift vanaf 40 euro bezorgen wij u een fiscaal attest. Klein of groot, elke bijdrage maakt een verschil!

Ook onze ambassadeurs nemen regelmatig initiatieven (dus bouw mee aan een gezamenlijk doel, namelijk opteren voor een duurzame streekontwikkeling in Benin).

Elke vrijwilliger, elke sympathisant heeft een verhaal, heeft ervaringen opgedaan, heeft zich ongelooflijk ingezet maar heeft tegelijk ook veel mooie souvenirs overgehouden aan de initiatieven waar hij/zij aan meewerkte, mee op gang trok of aan deelnam.


Nele en Lisa delen graag de impressies van hun stage in Benin, lente 2017.

 

 

 


” Enkele weken geleden zijn we met 5 KU Leuven studenten naar Benin afgereisd voor een Academics for Development project in samenwerking met de Belgische stichting Hubi & Vinciane. Ons doel is om de waardeketen van de sojaproductie te analyseren.”, zomer 2016

Lees meer over de avonturen van deze 5 studenten in MO magazine

 

 

 


W. Peetermans“Conform de criteria van onze club zoeken wij naar primaire noden, dicht bij de mensen die er voordeel bij doen. We steunen een project van de Stichting voor een opleiding ‘bijenteelt en honing’. Dit project biedt perspectief op langere termijn en – heel belangrijk- zet in op vrouwen in de landbouw. Het is ook goed omkaderd zodat succes en continuïteit op termijn heel reëel zijn”.

 W. Peetermans, Lions Club Erasmus Leuven, 2015

 


Seppe Devisscher“Door mijn stage sta ik in schuld bij Benin. Het land heeft mij meer gegeven dan ik hen in ruil heb aangeboden. Door mij in te zetten als vrijwilliger  probeer ik een beetje terug te geven. Het organiseren van evenementen, uitschrijven van teksten en het ontmoeten van mensen die zich inzetten voor Benin zijn deel geworden van mijn leven. Mijn stage heeft mijn ogen geopend en draagt vandaag nog bij tot mijn ontwikkeling. In Benin heb ik geleerd wat ik wou en wil betekenen. “
Seppe Devisscher, stagiair Thomas More 2011
vrijwilliger sinds 2014

Materialise“Het gaat zoveel verder dan pure financiële steun, en daarin zit de sterkte.”
“Ik ben ervan overtuigd dat dit een voorbeeld is van hoe het kan, en als je daar de passie en de energie van Pascale, Chris en hun hele team aan toevoegt, krijg je een cocktail om in te geloven.”

Wim Michiels, VP Materialise
April 2013


HansLuyten“Het Sint-Pieterscollege had een droom voor haar relatie met de projecten van de Stichting in Benin. Een jaar later, na alle acties in de school, kunnen we rustig stellen: niet alle dromen zijn bedrog!”

Hans Luyten, leerkracht SPC
Juni 2012

 


FriedaDeckers“Het mooie aan dit project is dat het zo concreet is.”
“Als dank zingen de weeskinderen een liedje voor ons: “Ma mère qui m’a nourri n’a jamais connu mon nom”. Heel emotioneel. We krijgen het allemaal moeilijk.”

Dr. Frieda Deckers
November 2012

 


Eline&Seraphine“We hebben geprobeerd om tijdens onze stage het beste van onszelf te geven, om bij te dragen tot de zorg voor al deze mensen. Maar we hebben het gevoel dat we nog zoveel meer teruggekregen hebben in deze maand.”
“Nog nooit in mijn leven, op geen enkele andere reis, ben ik zo doorgedrongen in en doordrongen geweest van een andere cultuur, op zo’n authentieke manier.”

Eline De Buysscher en Seraphine Luyten, Stagiairs KU Leuven
Juni 2011


MarkDeJonge

“Het doet deugd te mogen vaststellen en getuigen dat onze financiële bijdrage hier het verschil kan én zal maken. Zijn we daar armer door geworden? Niemand van ons! Integendeel, veel wijzer aan levenservaring en rijker aan fundamenteel inzicht in de juiste rangorde der dingen.”

Mark De Jonge, Voorzitter Rotary Club Rotselaar
November 2010