Organisatie

Al sinds haar oprichting in 1982 als stichting van openbaar nut functioneert de Stichting Hubi & Vinciane dankzij het engagement van vrijwilligers. De bestuursorganen en de werkgroepen zorgen voor een doeltreffende werking en controle op de activiteiten. In Benin zorgen zij mee voor de planning en opvolging van de projecten. In België leggen zij zich toe op sensibilisering en fondsenwerving.

Raad van bestuur

Binnen Raad van bestuur:

  • Voorzitter: Prof. Dr. Marc Vervenne, ere-rector KU Leuven, marc@hubi-vinciane.be
  • Gedelegeerd Bestuurder: Pascale Vandewiele-Van Assche, pascale@hubi-vinciane.be
  • Secretaris: Muriel Verbiest-Billiau, muriel@hubi-vinciane.be
  • Bestuursleden: Bernadette Abts  – Dr. Paul De Buysscher – Prof. Dr. Seppe Deckers – Prof. Dr. E. Decuypere – Dr. Frank De Paepe – Prof. Dr. Jan Jacobs – Hilde Jacquemart-Coremans – Karen Vancampenhout – Elisabeth Vandewiele
  • •Ere-voorzitters: Prof. Dr. Eyckmans, gewezen directeur Tropisch Instituut Antwerpen (+) – EH. Basiel Maes, gewezen directeur broederlijk Delen (+) – Prof. Dr. Piet Van Assche, stichter – Prof. Dr. Marcel Norré (+)

Vertegenwoordiging in Benin

De Stichting heeft sinds 2009 een erkenning als Beninse NGO en dus een ‘Accord de siège’ in Benin. De vertegenwoordiger voor de Stichting is mevr. Beatrice Radji, directeur van AMCES, de koepel van verschillende niet-staatsziekenhuizen en medische centra  “Association des Œuvres Médicales Privées Confessionnelles et Sociales au Bénin”.

In Benin stelt de Stichting ook een aantal lokale mensen te werk. Marcienne Houenou, voormalig administratief directeur van het ziekenhuis is Boko, heeft ons team versterkt sinds januari 2018 en stuurt hen aan als ‘directrice locale’. Ze is tevens verantwoordelijk voor het luik gezondheid. Euloge Adimi, master in economie, coördineert de verschillende landbouwprojecten en Antoinette Chabi, tevens economist, is de lokale coördinator voor het onderwijsprogramma en staat tevens in voor de communicatie. Bruno Biaou werkt als gestionnaire nauw samen met Marcienne. Moussa Ousmane Yaya en Samadou Sidi, beiden agronoom van opleiding, nemen de dagelijkse uitvoering van de landbouwprojecten op zich.