Water helpt levens redden

De publieke lagere school Papané hôpital ligt op ongeveer 1 km van het ziekenhuis van Papané en is één van de 21 scholen in de gemeente van Tchaourou. Om aan water te geraken moesten de leerlingen van deze school zich naar het ziekenhuis van Papané begeven en dus de hoofdweg oversteken. Het is bij deze tocht naar water, dat zoals men zegt de bron van het leven is, dat enkele leerlingen het leven hebben gelaten.

Water helpt levens redden

De Stichting heeft nu een einde gemaakt aan deze levensgevaarlijke weg van de leerlingen en de bevolking van Papané hôpital door de boring voor een waterput te financieren.

De aanwezigheid van drinkwater komt niet alleen ten goede aan de school, maar ook aan de bevolking die nu bijkomende activiteiten kan ontwikkelen die hun inkomsten en levensomstandigheden verbeteren

De inhuldiging was dan ook een groot feest.

Water doet levens redden

De aanwezigheid van de lokale autoriteiten zoals de koning van Papané, de notabelen, de rechterhand (première adjointe) van de burgermeester van Tchaourou, die zelf niet aanwezig kon zijn, en de bevolking die massaal gekomen was met waterbidons, getuigden van het grote belang van deze actie.

Deze waterput in de school voorziet niet enkel een gemakkelijke en permanente toegang tot drinkwater voor de leerlingen, maar zal ook het beheer van de moestuin en de bananenaanplantingen van de school vergemakkelijken.

De tuin voorziet dagelijks vers fruit en groenten voor de leerlingen en draagt bij tot hun gezondheid en welzijn.

Het is de Stichting die de financiering van de waterput op zich heeft genomen. Het onderhoud om zijn voortbestaan te vrijwaren is de taak van de school. Daarvoor wordt er aan de gebruikers van de waterput een forfaitaire prijs van 25 FCFA (ongeveer 4 cent) gevraagd voor een bidon van 50 liter water

Leve het drinkwater in de lagere school van Papané.
Leve de strijd tegen ondervoeding.
Leve de Stichting Hubi & Vinciane.

De leerlingen en leerkrachten