Drinkbaar water: een levenslijn voor gezondheidscentra!

Toegang tot drinkbaar water is essentieel, vooral in gezondheidscentra. Elke druppel telt. Helaas moeten veel centra op het platteland in Benin het nog altijd zonder drinkbaar water stellen. Als Stichting willen we hier verandering in brengen.

In 2024 hebben we daarom in de gezondheidscentra van de vier dorpen Yambouan, Kori, Ouénou en Tekparou waterputten aangelegd, aangedreven door zonnepanelen.

Het medisch personeel en de patiënten van die vier centra hebben nu volop toegang tot schoon drinkbaar water. Voorheen waren ze afhankelijk van vervuild water, wat uiteraard grote gezondheidsrisico’s met zich meebracht.

Sinds de ingebruikname van de waterputten is de kwaliteit van de zorg enorm verbeterd. De zorgverleners kunnen zich nu volledig richten op hun belangrijkste taak: mensen genezen en levens redden. Ze hoeven niet langer op zoek naar schoon water.

Niet alleen de gezondheidscentra, maar ook de omwonenden maken gebruik van de waterputten. De nabijheid van schoon drinkwater heeft hun levensomstandigheden en gezondheid aanzienlijk verbeterd.

Investeren in drinkwater voor gezondheidscentra op het platteland gaat niet alleen over gezondheid, maar ook over sociale rechtvaardigheid. Door dit type projecten helpen we lokale gemeenschappen een betere toekomst op te bouwen, waarin iedereen, waar dan ook, toegang heeft tot de middelen om gezond te leven.

Dit soort initiatieven versterkt niet alleen de gezondheidssystemen, maar ook het vertrouwen en de hoop van gemeenschappen.