Ons team in Benin

Het Beninse team van de Stichting bestaat uit 21 medewerkers met verschillende achtergronden en competenties.

Marcienne Houénou, licentiate ziekenhuisbeheer en voormalige ‘gestionnaire’ van het ziekenhuis Saint-Jean-de-Dieu in Boko is sinds 2017 is directrice van onze Stichting in Benin. Zij stuurt het geheel aan.

  • Moussa Ousmane Yaya en Samadou Sidi Imourou Bougnon, allebei opgeleid als landbouwkundige, staan in voor de dagelijkse uitvoering, ondersteuning en opvolging van de landbouwprojecten.
  • Eric Dossou-Gbété heeft een master in voedingskunde en coördineert het programma malnutritie. Hij begeleidt onder meer het team van dertien voedingsambassadrices die in de 63 dorpen wonen en werken.
  • Chams-Dine Baguiri, bachelor in de journalistiek, is verantwoordelijke communicatie. Hij schrijft artikels voor de website en de nieuwsbrief en brengt verslag uit over onze projecten en activiteiten voor onze sponsors, donateurs, partners en sympathisanten.
  • Rahmat Sokouinto is diëtiste en voedingsdeskundige. Zij werkt in het team van Eric en leidt het project voeding bij niet-overdraagbare ziekten, zoals hypertensie en diabetes.
  • Isséré Atcha heeft een diploma Toegepaste Statistiek. Hij is verantwoordelijk voor de monitoring en de evaluatie van alle projecten.
  • Marie-Claire Dansi heeft een master in Financiën, Boekhouding, Controle en Audit en staat in voor het financieel en administratief beheer van de Stichting in Benin.
  • Adam Mala is economist met een doctoraat bio-ingenieur en staat in voor het beheer van het incubatiecentrum.
  • Dertien sociaal assistenten die als voedingsambassadrices het malnutritieproject ondersteunen. Onder begeleidng van Eric Dosssou-Gbété opereren zij in hun eigen dorp en in de dorpen in de buurt. Zij zijn dan ook goed ingebed in hun werkomgeving.

Kortom, een multidisciplinair team gemotiveerd en toegewijd aan de missie van de Stichting!

Marcienne Houénou
Marcienne Houénou

Mijn naam is Marcienne Houenou

Op het college volgde ik Boekhouding en nadien haalde ik mijn universitaire diploma in Accountancy

Een werkdag met Moussa Ousmane Yaya

… één van de verantwoordelijken voor de opvolging van de landbouwprojecten

Mijn naam is Samadou Sidi Imourou Bougnon

Mijn naam is SIDI Imourou Bougnon. Sinds november 2015 ben ik landbouwtechnicus bij Stichting Hubi&Vinciane.

Eric Dossou-Gbete, Specialist Voeding bij de Stichting

Als Beniner van 29 jaar, gehuwd, vader van een zoon, ben ik houder van het staatsdiploma van een licentie in Voeding en Diëtiek.

Meet and greet met Chamsou-Dine Baguiri

Mijn naam is Chamsou-Dine BAGUIRI. Ik heb een baccalaureaat B in literatuur en economie én een licentie in technische informatie- en communicatie-wetenschappen, optie journalistiek.

Rahmat Sokouinto, diëtiste en voedingsdeskundige

Het lokale team van onze Stichting breidt uit: Rahmat Sokouinto, diëtiste en voedingsdeskundige, komt het team versterken.

Twee nieuwe collega’s voor het lokale team in Benin

Isséré en Marie-Claire zijn recent het team in Benin komen versterken. We laten je graag met hen kennismaken.