Ons team in Benin

Het Beninse team van de Stichting bestaat uit 21 medewerkers met verschillende achtergronden en competenties.

  • Marcienne Houénou, master economie en ziekenhuismanagement en voormalig verantwoordelijke van het ziekenhuis Saint-Jean-de-Dieu in Boko, is sinds 2017 de directrice van onze Stichting in Benin.
  • Annick Chaffa, heeft de leiding over het lokale team in Parakou. Als bioingenieur zal ze ook het landbouwprogramma mee begeleiden en advies geven.
  • Moussa Ousmane Yaya en Samadou Sidi, met diploma in de landbouw, zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van de verschillende landbouwprojecten, inclusief de waterputten.
  • Eric Dossou-Gbété, master in de voedings en dieetkunde, is verantwoordelijk voor malnutritieprogramma. Hij heeft de leiding van het team van dertien animatoren die in de dorpen wonen en werken.
  • Rahmat Sokouinto, master in de voeding, sloot in 2022 aan bij het team en werkt als coördinator voor het project Niet-overdraagbare ziekten (NCD).
  • Diyaï Dini Adebi, financieel en administratief verantwoordelijke met een professionele master in financiën en boekhouding en werkt nauw samen met Marcienne.
  • Florent Bio Yama, communicatieverantwoordelijke, journalist en beeldreporter, met een master in audiovisuele journalistiek.
  • Dertien sociaal assistenten die als voedingsambassadrices het malnutritieproject ondersteunen. Onder begeleidng van Eric Dosssou-Gbété opereren zij in hun eigen dorp en in de dorpen in de buurt. Zij zijn dan ook goed ingebed in hun werkomgeving.
  • Céphas Hounzandji is de verantwoordelijke van het incubatiecentrum ARIZIKI, gelegen in het dorp Tinré, op zo’n 10 km van de stad Parakou

Kortom, een multidisciplinair team gemotiveerd en toegewijd aan de missie van de Stichting!

Team Benin

Mijn naam is Marcienne Houenou

Op het college volgde ik Boekhouding en nadien haalde ik mijn universitaire diploma in Accountancy

Een nieuwe communicatieverantwoordelijke voor het team in Benin

Begin november vervoegde Florent Bio YAMA het team van onze Stichting als nieuwe communicatieverantwoordelijke. We laten je graag met hem kennismaken.

Een werkdag met Moussa Ousmane Yaya

… één van de verantwoordelijken voor de opvolging van de landbouwprojecten

Mijn naam is Samadou Sidi Imourou Bougnon

Mijn naam is SIDI Imourou Bougnon. Sinds november 2015 ben ik landbouwtechnicus bij Stichting Hubi&Vinciane.

Eric Dossou-Gbete, Specialist Voeding bij de Stichting

Als Beniner van 29 jaar, gehuwd, vader van een zoon, ben ik houder van het staatsdiploma van een licentie in Voeding en Diëtiek.

Rahmat Sokouinto, diëtiste en voedingsdeskundige

Het lokale team van onze Stichting breidt uit: Rahmat Sokouinto, diëtiste en voedingsdeskundige, komt het team versterken.