Ons team in Benin

Sinds 2009 is onze Stichting als ngo erkend in Benin. Zij heeft een zetelovereenkomst ondertekend met de regering van Benin.

In Benin ligt de focus vooral op het opsporen, identificeren, plannen en monitoren van de verschillende projecten die samen met het Belgisch team worden opgezet.

Het Beninse team van de Stichting bestaat uit negen (9) medewerkers met verschillende competenties onder leiding van Marcienne Houénou, voormalig manager van het Boko-ziekenhuis.

Euloge Adimi, licentiaat economie, coördineert de verschillende landbouwprojecten.

Antoinette Chabi, eveneens econome, coördineert de projecten in het domein onderwijs.

Bruno Biaou werkt nauw samen met Marcienne als accounting manager.

Moussa Ousmane Yaya en Samadou Sidi, allebei opgeleid als landbouwkundige, zijn belast met de dagelijkse uitvoering en opvolging van de landbouwprojecten.

Eric Dossou-Gbété is een voedingsdeskundige-diëtist en is belast met de projecten in het domein voeding. Hij houdt toezicht op het team van twaalf voedingsambassadrices die in de dorpen wonen en werken.

Chams-Dine Baguiri, bachelor in de journalistiek, is het nieuwste teamlid, Hij is verantwoordelijk voor de communicatie over onze activiteiten naar sponsors, donateurs, partners en iedereen die geïnteresseerd is!

Gaston Adjé, bachelor in de economie, is stagiair en is verantwoordelijk voor het secretariaat onder de supervisie van Bruno.

Kortom, een multidisciplinair team gemotiveerd en toegewijd aan de missie van de Stichting!

Team Benin
Vlnr: Antoinette, Sidi, Moussa, Bruno, Chams-Dine, Eric, Marcienne

Meet and greet met Chamsou-Dine Baguiri

Mijn naam is Chamsou-Dine BAGUIRI. Ik heb een baccalaureaat B in literatuur en economie én een licentie in technische informatie- en communicatie-wetenschappen, optie journalistiek.

Mijn naam is Marcienne Houenou

Op het college volgde ik Boekhouding en nadien haalde ik mijn universitaire diploma in Accountancy

Antoinette stelt zich voor

Omwille van de moeilijke omstandigheden waarin mijn eigen familie leefde, heb ik bij een adoptiefamilie geleefd in Parakou