fbpx

Privacyverklaring van de Stichting Hubi & Vinciane

In deze privacyverklaring staat alle informatie met betrekking tot het bezoek aan en de gegevensverzameling via de website van de Stichting Hubi & Vinciane – www.hubi-vinciane.be .

In deze verklaring leggen we uit hoe gegevens op de website worden geregistreerd, verwerkt en gebruikt, en met wie u contact kan opnemen voor vragen.

De Stichting Hubi & Vinciane hecht veel belang aan uw privacy en gaat zorgvuldig met uw persoonlijke informatie om. Alle gegevens die verzameld worden via onze website worden vrijwillig verkregen. De verantwoordelijken voor de verwerking van deze gegevens respecteren de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van persoonlijke gegevens, en de GPDR-richtlijnen conform de Europese privacywetgeving, die van kracht zijn vanaf 25 mei 2018.?

Deze versie is voor het laatst herzien op 01/06/2020

Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking

De Stichting Hubi & Vinciane is als verantwoordelijke organisatie bereikbaar via:

  • Post: Kwakkelbosstraat 1 , 3360 Bierbeek
  • Telefonisch: +32 (0)496 59 05 77
  • E-mail: info@hubi-vinciane.be

Welke gegevens verzamelen wij?

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verzamelen we op onze website volgende persoonsgegevens:

  • Uw naam en e-mailadres als u deze achterlaat via ons contactformulier, bij de registratie voor de nieuwsbrief of bij de inschrijving op een activiteit. In elke communicatie (nieuwsbrief of uitnodiging) hebt u de mogelijkheid om u gemakkelijk en gratis uit te schrijven
  • Uw adres bij het verwerken van een gift voor de aanmaak van een fiscaal attest
  • Uw IP-adres(sen) als u onze website bezoekt
  • Gegevens over uw activiteit op onze website
  • Uw locatiegegevens
  • De internetbrowser en het apparaat-type waarmee u onze website bezoekt 

Waarom verzamelen wij deze gegevens?

Enerzijds verzamelen we gegevens van u zoals uw activiteit op onze website, uw locatiegegevens en browser en apparaat-type om onze website goed te laten werken en zodat u deze gemakkelijk kunt gebruiken. Dit doen we door het gebruik van cookies (hierover zie verder).

Anderzijds, wanneer u contact met ons opneemt of u inschrijft voor onze nieuwsbrief of u neemt deel aan een activiteit, dan houden we uw naam en e-mailadres bij om terug met u contact te kunnen opnemen.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door uw browser worden geplaatst. Ze bevatten informatie zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de bezoeker, zodat hij die informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt.

Als u cookies wenst te blokkeren, kun u dat via uw browserinstellingen doen. Hou er wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen misschien niet mooi zullen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet kan gebruiken als u cookies uitschakelt.

De website van de Stichting Hubi & Vinciane gebruikt de volgende cookies:

  • Functionele cookies: zij vergemakkelijken en personaliseren uw websitebezoek en verbeteren uw gebruikservaring.
  • Analytische cookies (van derde partijen): zij verzamelen informatie om de inhoud van onze website te evalueren en te verbeteren (bv. Google Analytics cookies).

Deze cookies verzamelen informatie over uw computer en uw bezoek aan onze website, zoals uw IP-adres, de pagina’s die u bezoekt, de browser die u gebruikt, de websites die u eerder bezocht, geografische gegevens zoals uw locatie, uw voorkeurtaal en de tijd en duur van uw bezoek.

Wie heeft er toegang tot uw gegevens?

Onze medewerkers van de Stichting hebben toegang tot uw gegevens voor de goede werking van de organisatie te verzekeren en u op de hoogte te houden van haar activiteiten in Benin.

De Stichting Hubi & Vinciane doet beroep op derde partijen om bepaalde activiteiten uit te voeren, zoals het ontwikkelen en het hosten van de website. Wij sluiten met deze derde partijen een verwerkersovereenkomst af zodat uw gegevens met hetzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid omgaan als wij. Moest er door een fout toch gegevens beschadigd of verloren raken, is de Stichting Hubi & Vinciane niet aansprakelijk. Wel doen wij er alles aan om dit in samenwerking met deze derde partij zo snel mogelijk op te lossen.

Persoonsgegevens worden niet aan andere partijen doorgegeven, behalve wanneer dit door de wet of een gerechtelijk bevel zou worden vereist. Alle gegevens worden binnen de EU verwerkt.

Hoe lang worden uw gegevens bewaard?

De Stichting Hubi & Vinciane bewaart u persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor u gegevens worden verzameld.

Uw rechten

Er zijn enkele rechten waar u als gebruiker beroep op kan doen.

Recht op inzage/toegang
Iedere gebruiker en bezoeker heeft het recht om toegang te vragen tot zijn informatie en deze in te kijken. Ook mag hij/zij bekijken hoe zijn/haar gegevens verwerkt worden.

Recht op rechtzetting
De gebruiker heeft steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.

Recht om te worden vergeten
De gebruiker heeft het recht om volledig uit alle systemen en databases gewist te worden.

Recht om klacht in te dienen
De gebruiker heeft steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Privacy-commissie wanneer hij/zij vindt dat de persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verzameld en verwerkt worden.

Wanneer u op één van deze vlakken last ondervindt, dan kan u contact opnemen met de Stichting Hubi & Vinciane via info@hubi-vinciane.be. De Stichting Hubi & Vinciane kan uw verzoek niet verwerken zonder bewijs van uw identiteit.