Doe een gift

Voor de realisatie van al onze projecten kunnen wij rekenen op een uitgebreid netwerk van onbetaalde vrijwilligers en een groot aantal trouwe schenkers en vaste partners. Op die manier slagen wij erin om de beheerskosten in België tot het absolute minimum te beperken (minder dan 4 % van alle uitgaven). Alle andere gelden gaan rechtstreeks naar onze projecten en onze betaalde lokale medewerkers in Benin. Uitgebreide informatie over onze inkomsten én hun besteding vind je trouwens ook op onze website. We zijn best wel trots op die manier van werken en we beseffen dat dit voor heel wat donateurs een groot verschil maakt.

Wil jij ook een financieel steentje bijdragen?
Dat kan! Voor elke gift vanaf 40 euro bezorgen we je sowieso een fiscaal attest (toepassing art. 145 van het Wetboek inkomstenbelasting 1992).

  • Is het voor jou om het even voor welk project wij jouw schenking zullen gebruiken?
    Doe dan een storting op rekening BE14 7865 8929 4683, scan de QR-code of doe een gift online.
Scan en doe uw storting met Payconiq by Bancontact.
  • Kies jij liever zelf het project dat je wil steunen?
    Dat kan ook. Via Doneer direct aan het project, geef je aan in welk concreet project jij met jouw schenking wil investeren.

Geen schenk- of erfbelasting meer

De Stichting betaalt vanaf 1 juli 2021 geen schenk- of erfbelasting meer op giften of legaten van personen die in Vlaanderen wonen. En dat is uiteraard goed nieuws voor ons!

De nieuwe maatregel van de Vlaamse Regering maakt dat wij jouw schenking of legaat voor de volle 100 % kunnen investeren in onze werking en projecten.  Zo kun jij echt het verschil maken voor ons.

Tegelijkertijd wijzigt de fiscale regeling rond duo-legaten. Die zal namelijk geen fiscaal voordeel meer opleveren vanaf 1 juli 2021. Heb je een duo-legaat in je testament opgenomen? Bekijk het dan zeker even opnieuw met je notaris. Het risico bestaat namelijk dat de Stichting zoveel erfbelasting moet betalen dat ze niets overhoudt van je legaat en je erfenis moet verwerpen.

Als je in Brussel of Wallonië woont, blijven de tarieven en de fiscale regelgeving rond duo-legaten ongewijzigd, ook na 1 juli 2021.


Doe een gift