Evenwichtige Voeding

Sinds 2015 heeft Stichting Hubi & Vinciane samen met de partnerziekenhuizen het project ‘ondervoeding’ opgestart.

Het project bestaat uit grote screeningsacties in de omliggende dorpen. Samen met de pediater en de sociaal assistente van het ziekenhuis, met de arts en zijn team van de Sanitaire Zone worden ondervoede kinderen opgespoord om hen te laten behandelen in het ziekenhuis.

Deze behandeling is intensief en de kinderen worden vaak enkele weken gehospitaliseerd. Na ontslag uit het ziekenhuis worden de kinderen verder behandeld volgens het nationale protocol en worden zodoende verder opgevolgd.

De moeders krijgen in het ziekenhuis professionele begeleiding van de sociale assistente die hen o.a. in kookworkshops leert hoe ze evenwichtige voeding te bereiden. Het salaris van de sociaal assistente wordt door Stichting Hubi & Vinciane betaald. In het ziekenhuis is verder geïnvesteerd om van de ziekenhuistuin een echte demonstratiesite te maken.

Jaarlijks worden 10.000 tot 15.000 kinderen gescreend en meer dan 100 kinderen moeten worden gehospitaliseerd.

Afrikaanse “Dagelijkse kost” in Museum M.

Donderdagavond 9/5 lanceerde de Stichting Hubi&Vinciane (SHV) samen met de VZW Djapo de campagne “Voeding anders bekeken” in Museum M.

Fotodagboek – Opnames van ‘Plat du Jour’ à la Béninoise

In november trok ik samen met Ann en Evy naar Benin voor de opnames van ‘Plat du Jour’

Ziekenhuistuin Papané Boko

Aanleg van ziekenhuistuintjes in de ziekenhuizen Saint Jean Martin in Papané en Saint Jean de Dieu in Boko.

Soja heeft in Benin de waarde van vlees

Enkele weken geleden zijn we met 5 KU Leuven studenten naar Benin afgereisd voor een Academics for Development project

Clémence AIKPIMMOU

Mijn taak in de keuken is het samenstellen van een gevarieerd en evenwichtig menu voor het personeel en de zieken

Gevarieerde voeding voor de gezonde ontwikkeling van een kind

In de 21ste eeuw is er nog steeds ondervoeding in de wereld, ook in Benin. Het is voor de lokale bevolking moeilijk om elke dag drie maaltijden te hebben.