Over ons

Onze Stichting werkt in België met een team vrijwillige medewerkers en in Benin met een professioneel lokaal team. Beide teams staan garant voor een degelijke organisatie en realisatie van de projecten. Deze werking heeft een historiek van meer dan 35 jaar en begon met de droom van Hubi & Vinciane, een droom waaraan voor hen op tragische wijze een einde kwam maar die we u niet willen onthouden. Lees ons verhaal

Onze teams in Benin én België formuleerden samen onze visie op duurzame streekontwikkeling in Benin en onze missie 2020-2030.

Ons verhaal

De Stichting Hubi & Vinciane werd in 1982 opgericht ter nagedachtenis van Dr. Hubi (Hubert) Adriaens en van zijn verloofde Vinciane Van Assche. Beiden kwamen om het leven tijdens een terugreis van Benin naar België. Via de Stichting werd hun ‘droom’ voor Benin verdergezet door hun families.

Lees verder

Onze Missie en Visie

De Stichting Hubi & Vinciane wil op duurzame wijze de droom van het jonge koppel verwezenlijken: “Een betere wereld voor iedereen”. De Stichting streeft naar integrale ontwikkeling en concentreert zich op het probleem van malnutritie via 3 grote pijlers: gezondheidszorg, onderwijs en ondernemerschap met de focus op landbouw en voedselvoorziening.

Lees verder

Ons Team in Benin

De Stichting heeft sinds 2009 een erkenning als Beninse NGO en kreeg dus een ‘Accord de siège’ in Benin. In Benin stelt de Stichting ook een aantal lokale mensen te werk.

Lees verder

Ons Team in België

Al sinds haar oprichting in 1982 functioneert de Stichting Hubi & Vinciane dankzij vrijwilligers. De verschillende bestuursorganen en werkgroepen controleren alle activiteiten en hun efficiëntie.

Lees verder

Financiële informatie

Inkomsten, uitgaven en resultaat van 2019

Lees verder