Sportieve en fundraising challenge 2020

De Stichting Hubi & Vinciane organiseert dit jaar een virtuele versie van haar sportieve fundraising challenge “Bijbenen voor Benin”. De opbrengst gaat naar een project voor de voorziening van drinkbaar water in 50 scholen in Benin, West-Afrika. Wij zoeken sportievelingen en sponsors met het hart op de juiste plaats om dit mogelijk te maken.

Het project:
zuiver water voor de school!

Gezondheid en hygiëne beginnen ook in Benin – dat vandaag net als de rest van de wereld  te maken heeft met Covid-19 – bij zuiver water. De Stichting heeft daarom topprioriteit gegeven aan het voorzien van 50 scholen in de regio van Borgou (midden Benin) van basisvoorzieningen voor hygiëne en drinkbaar water.

Voor een dertigtal scholen hebben we in de voorbije jaren al waterputten kunnen laten boren door lokale aannemers. Nu willen we de resterende scholen aanpakken.

Een waterput moet gemiddeld 85 meter diep zijn en kost ongeveer 7000 euro. Die diepte garandeert niet alleen de kwaliteit van het water, maar ook voldoende permanente aanvoer van water. Daarnaast willen we toiletblokken bouwen. En ‘tippy taps’, eenvoudige installaties van gerecycleerd materiaal waarmee de leerlingen regelmatig hun handen kunnen wassen. Kortom, basisinfrastructuur die levens kan redden van schoolkinderen en hun dorpsgenoten.

Als we in ons opzet slagen, verbeteren we voor meer dan 6.500 leerlingen en leerkrachten en voor een bevolking van ongeveer 45.000 inwoners de hygiëne en drinkwatervoorziening.  Voor de volgende fase van dat project heeft de Stichting ongeveer 60.000 euro aan middelen nodig.

De sportieve challenge

Wandel, loop of fiets in jouw regio (of elders) tussen 5 en 27 december 2020. Stel jezelf een persoonlijke uitdaging: stap, loop, of fiets bijvoorbeeld elke week je 10, 100, of 500 kilometer in je eentje of met je familie, vrienden of collega’s …

Voeg dan jouw kilometers toe aan onze virtuele reis van Leuven naar Parakou in Benin (en indien mogelijk terug). Doe dat via je Strava-app (wij bezorgen je de activeringscode). Of geef gewoon jouw persoonlijk objectief in bij je inschrijving.

Zodra je ingeschreven bent, bezorgen wij je een deelnemingsnummer.

Laat je zien!
Stuur je ‘actiefoto’s’ met je deelnemingsnummer, eventueel in de outfit van je sponsor, naar deze website of naar onze Facebookpagina.

Start
We geven het startschot op 5 december in Leuven. Hou je sociale media in de gaten voor een live verslag.

Onderweg
Hier zie je ‘in real time’ waar onze virtuele deelnemers zich bevinden. We willen naar Parakou … en terug!

Aankomst op 27 december
Op 27 december zijn we hopelijk terug in Leuven. Volg ons live verslag!

En dan?
En dan starten we de bouw van de waterputten en de toiletblokken, de installatie van de tippy taps en de sensibiliseringscampagnes in de scholen. Volg mee op onze site en sociale media.

De fundraising challenge

Ons project heeft 60.000 euro nodig.

Kies wat jij wil bijdragen:
Handenwas-systeem “tippy tap” : 20 euro
Sensibiliseringscampagne in 1 school : 50 euro
Bijdrage aan een toilettenblok (kost 1000 euro) : 100 euro
Bijdrage aan een waterput (kost 7000 euro) : 250 euro

Je kan in de inschrijvingsmodule aanvinken wat en hoeveel je wil schenken.

Stort jouw bijdrage of laat ze storten door een sponsor.
Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest, dat dit jaar uitzonderlijk voor 60% aan belastingvoordeel oplevert.

Met dank aan onze sponsors

Klik op de beelden voor de pdf-versie van de flyer en de affiche

Flyer – Bijbenen voor Benin
Affiche – Bijbenen voor Benin