Bijbenen voor Benin

Bijbenen voor Benin

Schrijf je nu in en steun ons

Dit jaar zouden we voor onze jaarlijkse sportieve fundraising ‘Bijbenen voor Benin’ voor een dubbele formule gaan: de Eindejaarscorrida in Leuven en opnieuw – zoals vorig jaar – onze “Challenge” waarbij je al wandelend, lopend of fietsend kilometers sprokkelt voor een virtuele reis van Leuven naar Parakou én terug.

Op 20 november besliste de stad Leuven echter om de eindejaarscorrida van 26 december NIET te laten doorgaan wegens de stijgende COVID-cijfers.

Dat is jammer. Wij blijven echter niet bij de pakken zitten en geven iedereen de kans om toch te sporten voor het goede doel door deel te nemen aan onze “Challenge – Bijbenen voor Benin 2021“. Daarbij kun je van 1 tot 26 december nog altijd wandelen, lopen of fietsen, waar en wanneer je wil en tegelijk ons helpen om de middelen bij mekaar te krijgen voor ons projet

‘Gezonde voeding, lokaal geteeld’

BIJBENEN VOOR BENIN – 2021

De Eindejaarscorrida in Leuven gaat NIET door. Je kunt WEL nog deelnemen aan de Challenge van 1 tot 26 december.

Je wandelt, fietst of loopt alleen of in groep wanneer, waar en hoe vaak je wil tussen 1 en 26 december. De kilometers die je aflegt, geef je zelf in bij de inschrijving in de inschrijvingsmodule op onze website of je maakt gebruik van je strava-app waarvoor je een activeringscode krijgt. Zo verzamelen we samen kilometers en brengen we onze virtuele loper steeds verder op zijn reis van Leuven naar Parakou en terug. Dé ideale motivator om ook in de korte en donkere herfstdagen toch buiten te komen! Op onze website kun je trouwens vanaf 1 december live volgen waar onze virtuele reiziger zich bevindt. Hoe meer kilometers jij doet, hoe dichter we bij ons einddoel geraken! Als je niet zo sportief aangelegd bent, kun je ook gewoon supporteren en alleen een financiële bijdrage doen.

Ons project ‘Gezonde voeding – lokaal geteeld’

In de 70 dorpen van de regio waar wij actief zijn, willen wij geïrrigeerde gemeenschappelijke groentetuinen aanleggen. Die zorgen niet alleen, zowel in het regen- als in het droogseizoen, voor een noodzakelijke aanvulling op de voeding van de kinderen en dorpelingen, maar zorgen ook voor een duurzame plaatselijke tewerkstelling in Beninse mini-ondernemingen. Meer informatie vind je op onze website. Voor 13 tuinen hebben we al subsidies en schenkingen ontvangen. Nog 57 te gaan… In 2022 hebben we de ambitie om er nog een tiental aan toe te voegen. Om dat te realiseren hebben we ongeveer 75 000 euro nodig!

Schrijf je in en steun ons

Schrijf je snel in en vergeet bij je inschrijving niet aan te duiden welk financieel steentje jij wil bijdragen aan ons project ‘Gezonde voeding – lokaal geteeld’. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom uiteraard, maar denk eraan dat je vanaf een gift van 40 euro, een fiscaal attest ontvangt! Voor giften gedaan in 2021 bedraagt de belastingvermindering 45 %.

  • Pakketje zaden en plantgoed: 20 euro
  • Een set gereedschap (spade, hark, hak): 50 euro
  • Een workshop evenwichtige voeding voor 50 jonge moeders: 100 euro
  • Bijdrage voor een irrigatiesysteem met zonnepanelen: 150 euro
  • Bijdrage voor de aanleg van een waterput: 250 euro

Tijdens de inschrijving kan je online betalen, maar je kan ook altijd een bedrag overschrijven op het rekeningnummer BE14 7865 8929 4683 van de Stichting Hubi & Vinciane met de vermelding “Challenge 2021“.
Of maak een storting via onze website met behulp van ons online overschrijvingsformulier.

Laat je zien!

Zodra je je inschrijft voor de Challenge, ontvang je van ons een rugnummer en – als je dat wenst – een link naar de strava-app. Het zou leuk zijn moest je foto’s van jou of je groep als ‘Bijbeners in actie’ mét het rugnummer duidelijk zichtbaar willen delen op één van onze sociale media of naar ons opsturen via mail zodat wij het kunnen publiceren op onze website:

Twitter : https://twitter.com/HubiVinciane
Linkedin : https://www.linkedin.com/in/stichting-hubi-vinciane
Facebook : https://www.facebook.com/hubivinciane/
Instagram : https://www.instagram.com/hubivinciane/