26 000 boeken en 1 300 posters voor de scholen in de regio Borgou

Met dank aan Uitgeverij Plantyn, Uitgeverij Aedis en Materialise!

In maart 2021 kon onze Stichting maar liefst 26 000 boeken en 1 300 educatieve posters bezorgen aan de 49 basisscholen en 10 secundaire scholen waar ze mee samenwerkt in de regio Borgou.

Uitgeverij Plantijn

Uitgeverij Plantyn spant de kroon met een schenking van 25 000 boeken zowel voor het basis- als voor het secundair onderwijs. De boeken waren niet meer aangepast aan de programma’s in België, maar waren nog perfect bruikbaar ter ondersteuning van het onderwijs in Benin.

Uitgeverij Aedis

Uitgeverij Aedis uit Frankrijk deed een serieuze commerciële inspanning zodat we 1 300 educatieve posters aan een sterk verminderde prijs konden aankopen.

Materialise

Materialise tot slot vulde de schenking aan met 312 boeken van Beninse auteurs voor het secundair onderwijs.


Op dinsdag 23 maart 2021 organiseerde onze Stichting de verdeling van de boeken. De verantwoordelijke onderwijs van het departement Borgou, de burgemeesters van de gemeenten N’Dali, Parakou en Tchaurou waar de scholen gelegen zijn én heel wat directeurs waren vertegenwoordigd of zelf aanwezig. De scholen waren erg tevreden met het materiaal waar ze onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

De ondersteuning van de scholen blijft één van onze speerpunten. We bouwen waterputten en sanitaire installaties en leggen moestuinen aan. En we blijven ook investeren in didactisch materiaal. Met klassen van gemiddeld 50 à 60 leerlingen en weinig of geen materiaal tenzij een groot krijtbord vooraan in de klas is de nood hoog.


Daabaaru TV maakte een reportage over de overhandiging.
Neem zeker een kijkje. Ook onze directrice Marcienne Houenou neemt even het woord.


Enkele beelden van de overhandiging met eerste indrukken van directeurs van basisscholen die de werken in ontvangst nemen.


De educatieve posters worden al volop gebruikt. Een directeur van een basisschool getuigt.