Het Innov’Actie Centrum van Parakou (CIAP), de hoofdzetel van de Stichting in Benin

Het Innov’Actie Centrum van Parakou (CIAP), de hoofdzetel van Stichting Hubi & Vinciane in Benin, werd in 2019 gebouwd. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit centrum het kloppend hart van de Stichting, waar al onze nieuwe ideeën en projecten worden bedacht en uitgewerkt.

CIAP

Het gebouw zelf is een voorbeeld van milieuvriendelijke en innovatieve bouwtechnieken. De muren zijn gemaakt van geperste aarde, wat zorgt voor topisolatie tegen de hitte. En dat is zeker geen overbodige luxe in het warme en vochtige Benin! Daardoor hebben we zelfs in de warmste periodes van het jaar geen airconditioning nodig. Voor de plafonds en deuren hebben we gekozen voor traditionele gevlochten matten, wat het gebouw een unieke en stijlvolle uitstraling geeft.

Het CIAP is dé plek voor trainingen, vergaderingen en brainstormsessies. Ook de kookdemonstraties vinden hier plaats. In het gebouw en de omliggende tuin kunnen bezoekers allerlei van onze projecten ontdekken, zoals een Aquaponics-systeem en een P.I.F.-installatie (Planten uit fragmenten).

Het CIAP heeft al heel wat bijzondere gasten mogen ontvangen, waaronder verschillende ambassadeurs, Herman Van Rompuy (voorzitter van onze adviesraad en voormalig voorzitter van de Europese Raad), Ismael Bako (Belgisch-Beninse topbasketballer en ambassadeur van onze Stichting), en nog veel meer.

Innovatiecentrum voor duurzame voeding

De Stichting wil innovatieve voedingsprojecten coördineren, faciliteren en financieren en de Beninse bevolking sensibiliseren over duurzame voeding