Wereldborstvoedingsweek 2024: een week vol bewustwording en actie

Van 1 tot 7 augustus stond de wereld weer stil bij het belang van borstvoeding. Overal ter wereld werden er activiteiten en campagnes gevoerd om het bewustzijn rond het belang van borstvoeding te vergroten.

De coördinatie van de jaarlijks weerkerende wereldborstvoedingsweek ligt in de handen van WABA, de World Alliance for Brestfeeding Action.

Ook in Benin zat het lokale team niet stil. Ze organiseerden verschillende evenementen en toespraken om het belang van borstvoeding in de schijnwerpers te zetten.

Onze voedingsdeskundigen en sociaal assistenten zijn het hele jaar door actief in het promoten en ondersteunen van borstvoeding. In de dorpen in ons werkgebied geven ze trainingen over borstvoeding, waarbij ze benadrukken dat baby’s idealiter de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding krijgen. Ze leren de moeders bovendien effectieve borstvoedingstechnieken aan en geven advies over de beste voeding voor henzelf. Deze ondersteuning is cruciaal voor de gezondheid van zowel moeder als kind.

De Wereld Borstvoedingsweek 2024 was opnieuw een perfecte gelegenheid om de lokale bevolking extra bewust te maken van het belang van borstvoeding. Daabaaru TV maakte een reportage over het evenement dat ons lokale team in Parakou organiseerde.