De taak van een Meisje Voedingsambassadeur in een lagere school

Ik ben Thérèse N’SARE, ben 12 jaar oud en leerlinge aan de openbare lagere school te BONSI groep B.

Tijdens het schooljaar 2018-2019 werd ik door de Stichting H&V als één van vier meisjes geselecteerd om voedingsambassadeur te worden. Dat wil zeggen dat ik mee waak over de kwaliteit van de voeding, de hygiëne en het onderhoud van de moestuin op school.

Als voedingsambassadeurs informeren we ook onze schoolkameraden over gezonde en evenwichtige voeding. Wij sensibiliseren ook de voedselverkoopsters aan onze school over wat een evenwichtige maaltijd inhoudt. We brachten hen in contact met de Specialist Voeding bij de Stichting, met de directeur en met de lerares die verantwoordelijk is voor de voeding. Tijdens deze bijeenkomst zochten en vonden we samen manieren om de schoolmaaltijden te verbeteren.

Heel snel na die bijeenkomst boden de verkoopsters ons kwalitatief betere maaltijden aan. Zo voegt de verkoopster van Wassa Wassa (dat is een couscous gemaakt van de jamwortel) vanaf nu ook groenten en tofu of kleine vissen toe aan de maaltijd. Ook de verkoopster van maïsbrij verrijkt die nu met tofu. Iedereen op school is blij met de evenwichtigere maaltijden die de verkoopsters ons nu bereiden.

Ik ben heel fier dat ik Voedingsambassadeur ben en blij met de projecten die de Stichting op onze school realiseerde. Dankzij haar beschikken we nu over toiletten, zijn er voorzieningen om onze handen te wassen (TYPPI TAP), hebben we een moestuin en nog veel meer. Het is duidelijk voor mij dat dit allemaal bijdraagt tot onze gezondheid en ons succes.

Ik dank alle verantwoordelijken van de Stichting voor wat ze doen voor onze school.