Eric Dossou-Gbete, Specialist Voeding bij de Stichting

Ik ben Beniner, 29 jaar, gehuwd, vader van een zoon, en heb een staatsdiploma van een licentie in Voeding en Diëtiek. Sinds 3 januari 2019 werk ik voor de Stichting als voedingsspecialist. In dit artikel wil ik u een overzicht geven van één van mijn werkdagen bij de Stichting.

Op vrijdag 10 mei 2019 hebben we, samen met onze voedingsstagiairs, een aantal scholen bezocht in de gemeente Tchaourou. ‘We ontmoetten de meisjes-voedingsambassadeur (MVA). En gaven een sensibiliseringssessie over evenwichtige voeding aan de leveranciers van het schoolrestaurant.

In Kassouala bespraken we met de MVA’s hun ervaringen rond ondervoeding die zij hadden opgemerkt. De MVA’s vertelden ons over 14 gevallen van sterke ondervoeding, waarvan 2 ernstig. Samen met één van de MVA’s, bezochten we enkele ernstig ondervoede kinderen thuis.

We zagen onder andere Charlotte Sambieni, een meisje van 18 maanden. Ze bleek ernstig ondervoed omdat de borstvoeding veel te vroeg was stopgezet. Het kleine meisje hebben we onmiddellijk doorverwezen naar het ziekenhuis van Papané voor een behandeling.

In hetzelfde gezin troffen we een ander ondervoed kindje aan, gelukkig minder ernstig. Dat konden we helpen door raad en voedingssupplementen te geven aan de moeder. We contacteerden de dichtstbijzijnde tussenpersoon van de dienst gezondsheidszorg voor verdere opvolging.

Dit was het einde van deze vrijdag 10 mei.