‘Grembergen voor Benin’ bakte pannenkoeken

De opbrengst van deze actie moet dienen voor de vernieuwing van het sanitair blok in het ziekenhuis van Papané. Op 8 februari vliegt Grembergen voor Benin weer in de kookpotten voor een spaghetti-avond ten gunste van hetzelfde doel.

In samenwerking met de VZW Garden for Life worden de leerlingen van het Atheneum van Keerbergen voorbereid om een schooltuin te gaan aanleggen in het college van N’Dali. Een groep van 16 leerlingen zal tijdens de krokusvakantie naar Benin vertrekken.

In januari moesten we afscheid nemen van E.H. Jozef Vetters. Hij werkte twintig jaar in de KNT, de Katholieke Normaalschool van Tienen. Hij was er eerst prefect, later leraar Nederlands en tot slot ook directeur. In 1976 werd hij ook benoemd tot diocesaan inspecteur voor het basisonderwijs voor Vlaams-Brabant. Sinds 1987 was hij met pensioen maar bleef actief in talrijke verenigingen. In 2017 vierde hij nog zijn 70 jaar priesterschap in zijn geliefde dorp Herselt. Hij was een zeer gewaardeerde vriend van de Piet en Lieve Van Assche en jarenlang bestuurder de Stichting en hij, zelfs op hoge leeftijd, mee naar Benin om de levensomstandigheden van dichtbij te ervaren. Zijn grote liefde voor mensen zal ons van hem bijblijven.

De aftrap werd gegeven voor de 4e editie van 5e Monde. 16 gemotiveerde sportievelingen zullen In april 2019 in drie dagen tijd de 160 kilometer tussen Djougou en Boko met de fiets afleggen. De opbrengst van hun prestatie verdelen ze tussen het weeshuis Dâm Koosiabu en de pediatrische dienst van het ziekenhuis St Jean de Dieu in Boko.

Op woensdag 30 januari organiseerde het GRIS van Bierbeek een informatieavond  ‘Bierbeek in de Wereld’. Alle 4de pijlerorganisaties die een vertegenwoordiging hebben in Bierbeek en een subsidie ontvingen van de gemeente, kregen de kans om hun werking voor te stellen aan een breder publiek. Ook Stichting H&V kreeg de kans om met 20 foto’s te tonen waar wij voor staan.”

De Stichting neemt op 2 juni deel aan de Mondiale Stap & Hap georganiseerd door GROS- Schilde. Een wandeling van zo’n 8 kilometer door deze groene gemeente leidt de deelnemers langs 5 stopplaatsen waar ze kennis maken met projecten uit het Zuiden en ook met lokale organisaties die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) ter harte nemen. Op elke halte krijgt de deelnemer een hapje of drankje aangeboden die zo samen een mondiale maaltijd vormen.