In de kijker – 2014

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

In februari 2014 ging kunstfotograaf Bart Ramakers mee op missie. Hij maakte een prachtige fotoreeks waarvan de vernissage op 15 juni plaatsvond. De vernissage en verkoop worden georganiseerd door Rotary Tienen en de opbrengst gaat naar onze Stichting Hubi & Vinciane.


Run For Boko

In april 2015 lopen 12 deelnemers van de Brusselse organisatie ‘Le cinquième monde’ een halve marathon in Boko bij Parakou. Elke loper zoekt zoveel mogelijk sponsors die elk 50 euro willen storten ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane.


Groep Schrevens

Opening op 26 juni van een nieuwe vestiging Groep Schrevens in Zaventem met actie ten voordele van de Stichting.

Groep Schrevens Renault opende een nieuwe vestiging in Zaventem en motiveerde de genodigden om een gift te doen ten voordele van de Stichting in plaats van bloemen te schenken. Bij de opening werd ons ook de sleutels van de gloednieuwe Dacia Duster overhandigd die ondertussen volop wordt gebruikt in Benin.


Scouts Jong Brabant, 8ste Leuven
De scouts Jong Brabant – 8ste Leuven – storten de omhaling bij de offerande tijdens de jaarlijkse misviering aan de Stichting Hubi & Vinciane


Inzameling boeken voor de normaalschool in Parakou – 14/10/2014
We mochten ook deze keer weer op de bestelwagen van Patrick Supply (PIFU) rekenen  om in Nassogne lees- en schoolboeken op te halen voor de normaalschool in Parakou. Een leerkracht van de Waalse school trok onze aandacht op een tekst aan de schoolpoort “Chaque enfant est unique”. Elk kind is uniek en moet dan ook kansen krijgen … Dat is wat de gemeente Nassogne met hun bijdrage doet: kinderen in Benin kansen geven en de onderwijzers hierbij steunen. Dank aan de familie Batter, de gemeente Nassogne en vooral dank aan “une école sympa”, merci beaucoup.


Benindag in Raversijde – 16/11/2014
Tijdens de hoogmis op zondag 16 november in de Sint-Rafaëlkerk te Raversijde kreeg  Benin extra aandacht. In de viering getuigden gynaecoloog Emile Kouthon  en pediater Anatole Akoyi over hun inzet ter plaatse. Lieve, de mama van Vinciane,  gaf een overzicht van de steun die de Stichting al meer dan dertig jaar aan Benin geeft.


Dr. Akoyi en Dr.Kouthon op bezoek in KAHO – Odisee – november 2014
‘Onze’ dokters uit Benin  gaven 2 lezingen op Campus Waas en Campus Brussel met als titel ‘Ebola kent geen grenzen.’ Naast een situering van de gezondheidszorg in Benin werd ingegaan op Ebola en Cholera. De bijscholingen waren een succes! De artsen spraken er enorm gepassioneerd en met veel kennis van zaken en … staken mee de handen uit de mouwen tijdens een grote pannenkoekenslag ten voordele van de projecten.


Afrika-avond – Scouts – 5/12/2014
De scouts Vaillants de Saint-Jean 2ème Louvain organiseerden een Afrikaanse scoutsavond voor de anciens. Er was een goede opkomst, fijne sfeer en een grote visibiliteit voor de Stichting. Het idee van een bar voor het goede doel werd positief onthaald en de Stichting vaarde er wel bij.Rotary Tienen schenkt opbrengst familie-evenement aan de Stichting – 19/12/2014
Pascale Van Assche, gedelegeerd bestuurder, mocht een cheque ter waarde van 6 500 euro in ontvangst nemen. Dat bedrag werd geschonken door Rotary Club Tienen naar aanleiding van het evenement dat zij in juni 2014 organiseerden ten voordele van de Stichting.


Zo’n 100 lopers liepen mee met de eindejaarscorrida in Leuven en lieten zich sponsoren – 28/12/2014
Ruim 100, ook nieuwe, sympathisanten, gaven hun deelname aan de eindejaarscorrida in Leuven een extra dimensie door zich te laten sponsoren ten voordele van de Stichting. De soep en glühwein in onze bar compenseerden de barre kou!