In de kijker – 2016

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

Eerste drink ‘vrijwilliger voor Benin’ – 25 januari 2016
Om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, te laten kennis maken met andere vrijwilligers, een update te geven van onze projecten en een blik op onze toekomstplannen te werpen, organiseerden we onze eerste drink ‘vrijwilliger voor Benin’. Meer dan 30 vrijwilligers leerden elkaar beter kennen tijdens de gesmaakte speeddate en waren heel erg enthousiast over het initiatief.


Overhandiging cheque opbrengst kerstmarkt PTI Eeklo – 5 februari 2016
Op 11 december 2015 was er de 15 de editie van de kerstmarkt in het PTI te Eeklo die toch wel een heel speciale “toets” kreeg: dankzij Vital Borkelmans werd die avond een origineel gesigneerde T-shirt van onze Rode Duivels per opbod verkocht. Paul Debuysscher en Pascale Van Assche waren namens onze Raad van bestuur aanwezig op de officiële uitreiking van de opbrengst van de kerstmarkt op vrijdag 5 februari 2016.

Als aandenken kregen we een “reuzecheque”. We hadden ook de kans om de Stichting kort voor te stellen en aan een honderdtal aanwezigen, de burgemeester van Eeklo en de peter van dit event, voetbalicoon Vital Borkelmans, uit te leggen waaraan we het geld zullen besteden.


Studenten UCLL steunen onze projecten met de opbrengst van hun Small Business Project.
Op 24 februari gaf onze ambassadeur Kathleen Cools de aftrap met een inspirerende presentatie.Voor het eerst namen we deel aan de publiekswedstrijd op de ‘Dag van de 4de pijler’ op 27 februari en dankzij onze sympathisanten haalden we een mooie 3de plaats.


Run for Boko: onze vrienden van 5ième monde liepen deze lente voor de 2de maal een halve marathon in Parakou en zamelden fondsen in voor het weeshuis van Boko
Op 23 april was het pannenkoeken smullen voor Benin bij Ona vandenbergh en Ida Moons in Rijmenam.
Op het menu: lekkere pannenkoeken, interessante babbels en een presentatie over het irrigatieproject voor deze zomer. Dit leverde 1390 euro op voor het project op de Ferme de Sokounon. Ook de Beninese boerderijcöordinator, op stage in België, kwam een kijkje nemen.


mei 2016 – ‘Trees was jarig’:
We ontvingen verschillende giften met vermelding ‘Trees is jarig’. Familie en vrienden van bestuurder Paul De Buysscher schonken zo een cadeau aan zijn echtgenote . Ook de Stichting feliciteert de jarige en dankt alle gulle gevers !


20 mei 2016 – Met de steun van Wereldmissiehulp werd alweer heel wat medisch materiaal verscheept naar de ziekenhuizen in Benin.

28 mei 2016  – Op het Wereldfeest in Leuven stond de Stichting samen met partner ‘Protos’ in de kijker.
Kring Scilla overhandigt een cheque aan de Stichting
Tijdens een kleine ceremonie in het Heemhuis in Schilde, ontving de Stichting op 14 november een cheque van 1.000 euro van de Heemkundige Kring Scilla. Zoals steeds deelt Scilla de opbrengst van hun concert met een goed doel dat onderwijsprojecten ondersteunt.

De geschiedenis wijst immers uit dat een verbetering van levensomstandigheden van een gemeenschap volgt uit de verspreiding van onderwijs. De Stichting kan dit beamen en investeert daarom al te graag het ontvangen bedrag in het Equidec programma in de overtuiging dat goed opgeleide jonge vrouwen een versterking zijn voor de Beninse maatschappij.

Eveneens dankt de Stichting Scilla van harte voor het delen van de 250 EUR die zij ontvingen als vergoeding voor hun voordracht tijdens de viering van het 50 jarig bestaan van de parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen van Schilde-Bergen. Ook deze gift wordt een investering in de toekomst van onze college-meisjes.


Werelddag handen wassen
Protos, Stichting Hubi & Vinciane en De Watergroep vroegen op 15 oktober aandacht voor WaSH in landen in ontwikkeling: water, sanitair en hygiëne, of eerder het gebrek daaraan. Ook de ambassadeurs Kathleen Cools en Martin Heylen waren van de partij samen met Tie Roefs, provincie Vlaams Brabant.


ASO – Kon. Atheneum Berchem steunt Stichting Hubi & Vinciane
Op 10 oktober kreeg Seppe, zoon van Machteld Cuyt goed nieuws: hij kreeg  het grootst aantal stemmen van alle leerlingen van het ASO – Kon. Atheneum/Berchem en ‘Hubi & Vinciane’ krijgt de helft van de 600 euro die werd ingezameld voor het goede doel, 3 andere projecten krijgen elk 100 euro.


Pol van Mellaert werd 60!
Pol, echtgenote Martine Alaerts en hun gasten schenken samen 2.000 euro ten voordele van de Stichting. Hartelijk dank en nog vele jaren namens onze Stichting.


Run for Benin
Zoals elk jaar organiseerden de werknemers van Materialise  op 20 oktober een Run4Benin om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor studiebeurzen in Benin. In een team van 4 of 5 liepen ze  de ‘serieuze’ run met touren van 1 km of de ‘fun’ run met een kleinere tour en extra opdrachten. Sport en ambiance voor het goede doel.


Music for life – december 2016
Tijdens de tractor kerstlichtparade in Werchter hielden Fran en Christof een jeneverbar open op hun oprit. Vele buren en vrienden kwamen genieten van een opwarmertje en 120 toeterende en verlichte tractoren. Voorlopig ontvingen we reeds 350 euro van Music for Life – meer volgt bij de verdeling van de totale ontvangsten.


Corrida : december 2016
Opnieuw liepen zo’n 170  lopers ten voordele van het project Equidec en zamelden samen meer dan 4.000 euro in. Je vindt ons foto album van de corrida op onze Facebook pagina ‘Foundation Hubi & Vinciane’.