Totebags en kussenslopen

De jongerengroep van SHV heeft in het kader van de warmste week van Studio Brussel totebags en kussenslopen voor de projecten van de Stichting Benin verkocht. Na de succesvolle verkoop van de kussenslopen in 2017, besloten ze om deze keer een stap verder te gaan en ook totebags aan te bieden die in Benin gemaakt werden.

Via de sociale media onderhield onze jongerengroep contact met de plaatselijke handel waardoor ze zo de juiste stoffen en maten van de totebags voor deze actie konden kiezen.

Gedurende twee weekends in december zetten ze een verkoopsstand op aan het Martelarenplein in Leuven en aan de markt in Heverlee om deze daar te verkopen. De verkoop van deze totebags was een echt succes; meer dan 300 stuks, waardoor de opbrengst 2 650 euro een stuk hoger lag dan in 2017! Met deze actie wil de jongerengroep niet alleen de plaatselijke handel in Benin steunen (door de aankoop van de totebags), met de opbrengst van de verkoop kan ook verder geïnvesteerd worden in het scholenprogramma van SHV in de regio Borgou.

Pieter Laurens