In de kijker – 2018

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting. Organiseert u binnenkort een actie en wil u (een deel van) de opbrengst schenken, contacteer pascale@hubi-vinciane. Elke bijdrage, klein of groot, wordt zeer gewaardeerd.

AFC steunt Stichting Hubi & Vinciane
AFC, Academics for Companies, is een organisatie voor en door studenten die ondernemerschap promoot bij de studenten. De raad van Bestuur besloot een mooi deel van de opbrengst van evenementen en projecten die AFC leden doen voor bedrijven te schenken aan de Stichting. De 6.000 euro zal gebruikt worden voor de uitbouw van het innovatiecentrum in Parakou.


Marc Spaenjers werd 65 en vroeg de genodigden op zijn verjaardagsfeest een schenking te doen voor de projecten van de Stichting Hubi & Vinciane.
Marc kan zich helemaal vinden in de filosofie en aanpak van de Stichting.
Proficiat en bedankt!


Materialise organiseert diverse acties Run4Benin,
o.a. volgende: Nieuwjaarsreceptie 2018: CEO Fried Van Craen heeft voor 560 man soep gemaakt, het directiecommitee heeft de cava geschonken, m.a.w. i.p.v. met cateraar te werken hebben ze zelf de handen uit de mouwen gestoken. Het geld dat zo uitgespaard werd, gaat naar Benin.
Meer acties door Materialise op Facebook https://www.facebook.com/Run4Benin/


Overlijdensbericht: Marcel Norré
Marcel Norré was jarenlang lid van de RvB en trouwe sympathisant van het eerste uur overleed op 9 Januari in Leuven.
We bieden de familie onze oprechte deelneming aan.


Een waterput met de steun van Provincie Antwerpen
Herinner je scholier Clarice uit de uitzending “Op één” van Kobe Ilsen? Ze moest ’s morgens voor dag en dauw water uit een beek scheppen voor het dagelijks gebruik van het gezin. Op school aangekomen kreeg ze nog eens hetzelfde karwei om in de waterbehoefte van de school te voorzien. Er is goed nieuws voor haar en de school: de Provincie Antwerpen stelt samen met een privé donateur de nodige fondsen ter beschikking voor de bouw van een waterpomp. De kinderen van de school van Clarice en de omliggende dorpen kunnen binnenkort schoon water halen zonder hiervoor de uiterst gevaarlijke staatsbaan te hoeven oversteken !


Netwerkevent Leuven 15 Juni
SHV was prominent aanwezig op het netwerkevent van Stad Leuven. Bestuurder Pol Van Mellaert leidt een discussiegroep rond Noord-Zuid educatie en vrijwillig engagement.

Lisa Treunen, studente communicatie van UCLL, die stage deed voor de Stichting bij Campf in Parakou, licht toe aan het publiek hoe ze de interculturele uitwisseling heeft ervaren.Tennis
Op zaterdag 1 september organiseerde de Soroptimisten club LEUVEN een Tennistornooi en Petanquewedstrijd ten voordele van Stichting Hubi & Vinciane
Grembergen voor Benin
Tien enthousiaste vrouwen uit Grembergen (Dendermonde) plannen een inleefreis naar Bénin voor maart 2019. Hun plan is fondsen te vergaren voor de vernieuwing van het sanitair blok in het ziekenhuis van Papané. Onder de naam ‘Grembergen voor Bénin’ steken zij de handen uit de mouwen een organiseren, onder andere, een spaghetti-slag voor wel 400 personen!


Tennistoernooi ten gunste van de Stichting.
Kathleen Stifkens, lector bij de Odisee Hogeschool Sint-Niklaas, die al veel studenten op stage naar ‘onze’ ziekenhuizen in Bénin begeleidde, organiseert op 8 december met haar buren een tennistoernooi ten gunste van de Stichting. Dit alles in het kader van De Warmste Week.


11.11.11-quiz
Het ‘Stichting Hubi & Vinciane- quiz team’ speelde op 10 november de 11.11.11-quiz georganiseerd door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Schilde en behaalde er een mooie plaats!


Sponsorvoettocht van het vierde jaar uit het Sint-Ursula-Instituut 
Op 26 oktober, de laatste schooldag voor de herfstvakantie hielden de scholieren van het vierde jaar uit het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver – de mooiste school van Vlaanderen, een parel van de Art Nouveau – een sponsorvoettocht van wel 10 kilometer. Hun inspanningen werden beloond : met terechte trots konden ze een cheque van meer dan 5.000 Euro aan de Stichting overhandigen.

Oprechte proficiat en hartelijk dank aan deze sportieve studenten!
Cultuurtip vanwege SHV : bezoek de school en haar prachtige wintertuin – http://www.visitwintertuin.be/


Kerstmarkt in Zoersel
Op zaterdag en zondag 8 en 9 december houdt de Stichting een verkoop en informatiestand op de cadeau-en kerstmarkt ‘over de grenzen heen’ in Zoersel


We namen afscheid van Johan Cristiaensen.
Jarenlang was hij de boekhouder van de Stichting en steun en toeverlaat van oprichter Piet Van Assche. Zijn engagement was groot en hartverwarmend en zijn adviezen alom geapprecieerd. Na zijn deelname aan een inleefreis heeft het land Bénin en zijn inwoners hem nooit meer losgelaten. Wij verliezen een trouwe vriend en wensen zijn echtgenote en familie veel sterkte.


‘Grembergen voor Benin’ stond op de kerstmarkt in Zele.
Het team van ‘Grembergen voor Benin’ stond afgelopen weekend op de kerstmarkt in Zele met een prachtig versierde stand.
Ze verkochten er pannenkoeken ten voordele van de projecten van de Stichting.
Dank jullie wel, Jan en Catherine !!!


Materialise – Finale en overhandiging cheque run for Benin – maart 2018.
Het werd dit jaar een top editie voor Run4Benin bij Materialise. Er werd gelopen en gefietst en er was heel veel solidariteit ook in de buitenlandse vestigingen van Materialise. Op de foto: Pascale en Lieve Boeykens, organisatrice van Run for Benin 2018.
Meer foto’s vind je op https://www.facebook.com/Run4Benin/


Scouts van Schilde
Op de jaarlijkse familiedag van de scouts van Schilde, het Kiekenfeest, kon een team sympathisanten van de Stichting ‘bijbenen voor Benin’ tijdens de Kiekenrun. Na de loopwedstrijd werd er weliswaar geen ‘poulet bicyclette’ geserveerd maar kon iedereen weer op krachten komen met een flinke portie kip-friet!


Scouts uit Nethen
Deze zomer trekt een groep scouts uit Nethen naar Benin om te helpen bij de projecten. Om (een deel van) hun reis te financieren, organiseren ze verschillende activiteiten: ze pakten al geschenken in bij Fnac en organiseerden een fuif.OPROEP:
Partner Wereldmissiehulp zoekt dringend bijkomende plaatsen voor kledingcontainers. De kleding wordt verwerkt in het kader van sociale tewerkstelling in België en met de opbrengst worden o.a. onze projecten gesteund.

In de kijker – 2017

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2016

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

In de kijker – 2015

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.