Clémence AIKPIMMOU

Ik ben 50 jaar en heb een dochter van 11 jaar. Ik ging naar school tot in de vierde klas en volgde daarna een opleiding in koken waarvoor ik een diploma kreeg. Daarna heb ik een tijdje als zelfstandige gewerkt en nu werk ik al vijf jaar als verantwoordelijke in de keuken van het ziekenhuis van Boko. Mijn taak in de keuken is het samenstellen van een gevarieerd en evenwichtig menu voor het personeel en de zieken. Het menu wordt op weekbasis opgesteld en eerst voorgelegd ter beoordeling of validatie alvorens klaar te maken.

Voor de groenten kan ik mij voor 60 % bevoorraden in de tuin van het ziekenhuis. De groenten worden geteelt met organische meststof die niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Specerijen en kruiden koop ik op de markt. De eetzaal is alle dagen open van 07 tot 20 u maar in het week-end is er minder activiteit want enkel het personeel voor toezicht is er dan.

Met mijn activiteit maak ik niet altijd winst. Het merendeel van mijn jaarbudget gaat naar de huur en naar handenarbeid. Ik hoop dat op termijn de situatie verbetert.

Via mijn werk in de keuken kan ik het internaat voor mijn dochter betalen. Ik overnacht namelijk in het ziekenhuis. Op die wijze kan ik me ook wat ontspannen. Thuis woon ik namelijk in een polygame omgeving. Dit is niet altijd aangenaam voor de vrouwen noch voor de opvoeding van de kinderen.

Daarom ook stuurde ik mijn dochter op internaat. Om mijn taak te verbeteren zou ik wensen dat de productiecapaciteit van de tuin kan uitbreiden om nog meer van de behoeften aan groeten en fruit te kunnen dekken.

Ook een verlaging van de huurkost zou me toelaten enig reserve aan te leggen om het verlies bij dagen van minder verkoop te compenseren.

Ik ben de stichting dankbaar die deze tuin heeft mogelijk gemaakt voor de gezondheid van de gebruikers.