Editoriaal – maart 2024

Gilles de Kerchove

Stichting Hubi en Vinciane is trots op en dankbaar voor het bezoek van de Belgische ambassadrice in Benin. Zij nam immers uitgebreid de tijd om kennis te maken met onze verschillende projecten in de provincie Borgou. De conclusie van haar bezoek was de perfecte illustratie van wat onze Stichting zo uniek maakt: “Beperkte middelen, grote impact!”

Het doel van ons laatste werkbezoek aan Cotonou was juist om nieuwe, meer institutionele financieringsbronnen te zoeken, om zo het effect van onze activiteiten voor de inwoners van centraal Benin, in het bijzonder vrouwen en kinderen, te vergroten. We hebben de ondervoeding teruggebracht van 11,78% naar 1,51% in de 64 dorpen waar onze landbouw-en voedingsdeskundigen actief zijn: we zouden 120 dorpen kunnen bestrijken als onze middelen het toelieten.

Door het aanleggen van waterputten en irrigatiesystemen, stellen we 400 vrouwen in staat om een stuk land te bewerken zodat ze zelfvoorzienend kunnen worden, hun families kunnen voeden en toegang hebben tot gezondheidszorg: we zouden dit aantal kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen als onze middelen het toelieten.

De komende maanden zullen in het teken staan van het vinden van aanvullende financiering.

Met jullie steun en het dynamisme van onze teams in België en Parakou moet dat lukken!