Fotodagboek – Jongeren op werkvakantie in Benin

De voorbije zomer bezochten 30 jongeren onze partners in Benin; een groep jongeren uit de gemeente Marcheen-Famenne had het plan opgevat een uitwisseling te realiseren met Beninse jongeren van de gemeente Tchaourou. We spraken enkele projecten af in het ziekenhuis van Papané: ze groeven een groot waterreservoir en verfden het meubilair. En dan was er een scoutsgroep uit Nethen, die verbleef op de opleidingsboerderij van Sokounon – ook voor deze jongeren werd het een indrukwekkende ervaring.

1 juli, na een lange busrit is de scoutsgroep uit Nethen aangekomen in Ferme de Sokounon. De broeders genieten van de eerste avond samen met de gezellige bende jongeren.

De enthousiaste scoutsjongeren poseren voor de bananenplantage. Frère Benjamin leidt hen trots rond en toont hen de verschillende filières die hij samen met de collega’s broeders bewerkt. Hij is onder de indruk van hun doorgedreven werklust en engagement.

Zoals elke ochtend, worden de geiten gemolken. De melk wordt gebruikt voor de productie van yoghurt, heerlijk romig van smaak! Hier zie je 2 scoutsmeisjes aan het werk, als echte professionals.

De groep jongeren uit Marche en Famenne werkt de hele week samen met de jongeren uit het college van Tchaourou in het ziekenhuis van Papané. Ze zullen vandaag het verroeste meubilair herstellen ; alle roest wordt afgeschuurd en nadien krijgt alles terug een frisse kleur. Het resultaat is fantastisch !

Tijdens de dag wordt er volop gewerkt op de velden van de boerderij; tijdens het regenseizoen moet er volop gezaaid, geplant en gewied worden – het is warm en tegelijk ook vochtig. De jongeren werken samen met de broeders en met enkele dagarbeiders uit het dorp

Nadat ze 12 dagen op de boerderij waren met ons, nemen we vandaag afscheid van de scouts uit Nethen. Hun bezoek was voor ons heel aangenaam, de ambiance onvergetelijk! (“Frère Benjamin”)