Geniet van een lekkere Beninse ragout!

Ragout, een gerecht bereid met yam of zoete aardappel, is erg populair in Benin, vooral in het noorden.

Voedingsdeskundigen bevelen het gerecht aan en voedselverkoopsters en schoolkantines zetten het vaak op het menu. Chamsou Dine BAGUIRI, onze communicatiemanager, ging naar ‘Chez les casseroles de mémé‘ in Waxangari labs in Parakou om te leren hoe je dit gerecht bereidt.

Recept

Schil de yams, snijd ze in kleine stukjes en spoel ze goed af. Doe de stukjes yamswortel in een kookpot, voeg water en een beetje zout toe en laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.

Voeg vervolgens pikante kruiden naar keuze toe en leg het deksel op de pot. Laat nog 15 minuten rustig sudderen.

Roer goed door en pureer de stukjes yam met een stamper tot een consistente puree.

Voeg de rode olie toe en schep alles goed om. Wacht ongeveer 1 minuut en serveer de ragout of yampuree met – naar keuze – vlees, groentesaus of kaas van soja- of koemelk.

Onze ragout is nu klaar om van te genieten. Op de foto’s zie je dat de ragout wordt opgediend met stukjes kaas van koemelk en een dikke groentesaus van tomatenpassata en kruiden.

Onze voedingsdeskundige raadt de schoolkantines aan om bladgroenten en bonen toe te voegen aan de ragout.

Zo wordt de ragout een volwaardige en evenwichtige maaltijd verrijkt met eiwitten en mineralen.