Hubi & Vinciane loopt mee in de Corrida van Leuven

Ook dit jaar nam Stichting Hubi & Vinciane deel aan de Corrida van Leuven.

Na de ontvangst en de groepsfoto, samen met ambassadrice Kathleen Cools, liepen meer dan 240 lopers een parkoers van 4, 8 of 12 km door de koude en natte straten van Leuven. Niettemin, de sfeer zat erin!

Na het lopen was er tijd voor de traditionele soep- en glühwein-bar, perfect voorbereid door Pol Van Mellaert en Brigitte Vandenbergh. Samen met een enthousiast team van 30 vrijwilligers stonden ze in voor de verdeling van de rugnummers en voor de catering in de receptieruimte van de Kinepolis. Bestuurders Hilde Coremans, Muriel Billiau en haar dochter Pascaline boden in het winkeltje -annex tombola- o.a. de typisch Beninse kunstvoorwerpen aan. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Jazzband ‘One for the Road’ van bestuurder Seppe Deckers.

De opbrengst van deze editie was schitterend. Meer dan 8,000 euro werd gesponsord voor het project EQUIDEC – gelijke kansen bieden aan schoolgaande meisjes. Met het budget zal het beursprogramma verder worden uitgebreid, zodat gemotiveerde meisjes uit de meest arme gezinnen hun middelbare school succesvol kunnen doorlopen. Zo worden schooluniform, boeken en materiaal aangekocht. Bovendien wordt in elk college een coach aangeduid die hen zal begeleiden.

Vanaf volgend jaar start voor de meisjes het project ‘ambassadrices malnutritie’, waarbij ze zelf ook meer betrokken worden bij de acties van de Stichting. Dank aan de zeer talrijke lopers en hun supporters, en in het bijzonder aan alle vrijwilligers en de muzikanten.

Nog eens een hele dikke merci !!

Kathleen Cools